Impresii de la Gala Turismului 2018

By  |  0 Comments

Gala Turismului 2018 a ajuns la ediția a III-a și a avut loc în data de 23 martie, în prezența mai multor oficiali de rang înalt și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în RM. a celebrat cele mai importante realizări din sectorul turistic și a răsplătit eforturile celor mai notabili promotori ai acestuia.

Astfel, 400 de participanți au luptat pentru titlul de „cel mai bun”, în 20 de categorii: de la „Top 10 agenții de turism”, „Top 10 destinații turistice” sau „Top 10 unități de cazare” până la „Top 10 bucate tradiționale”, „Top 10 vinuri moldovenești” sau „Top 10 restaurante locale recomandate străinilor”. Voturile publicului, exprimate pe pagina www.galaturismului.md, au format 30% din rezultatul final, decizia juriului – 40%, iar cea a grupului de experți – alte 30%.

Citiți mai jos câteva impresii de la Gala Turismului din acest an.

Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei în Moldova: „Guvernul Suediei consideră turismul drept un motor de creștere economică. Pentru că acesta aduce dezvoltare locală și comunitară, locuri de muncă în regiunile rurale și dezvoltarea infrastructurii. De aceea, susținem promovarea Moldovei drept destinație autentică de turism – viticol, rural, gastronomic și de aventură.  Mă bucur să constat că astăzi, industria ospitalității este în plină ascensiune, iar asociațiile de turism din sectorul privat se implică tot mai dedicat în elaborarea și implementarea de politici și strategii, care să transforme Moldova într- o destinație remarcabilă pe piața mondială a turismului.”

Daniel Thomson, Șeful Interimar al Misiunii USAID Moldova: „USAID este unul dintre cei mai fideli susținători ai industriei turismului din Republica Moldova. Eforturile noastre de consolidare a sectorului s-au cristalizat astăzi în niște rezultate frumoase. Numărul turiștilor străini care au vizitat Moldova a crescut cu 17 procente în ultimii doi ani, iar grație brandului turistic de țară „Pomul Vieții”, Moldova a ajuns în topul celor mai recomandate destinații de călătorie pentru 2018.”

Vitalie Zaharia, directorul general, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO): „Felicitări întregului sector turistic din Republica Moldova. Gala Turismului este un eveniment care a fost așteptat de reprezentanții acestui sector, care au muncit extrem pe mult pe parcursul anului trecut . Pentru Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) sectorul turismului este unul prioritar și ne bucurăm de o susținere în acest sens, nu doar al sectorului și al instituțiilor de stat dar și al partenerilor de dezvoltare, în special al Proiectului de Competitivitate din Moldova.” 

Anatolie Botnaru, director, Pensiunea Eco-Resort „Butuceni”, locul I, categoria Unități de cazare turistică din Republica Moldova amplasate în afara Chișinăului, locul III la categoria Oameni ai turismului receptor din Republica Moldova, (premiu pentru Orheiul Vechi) locul I la categoria Destinații turistice recomandate turiștilor străini, (premiu pentru DescOPERĂ) locul II la categoria Evenimente care generează flux de turiști străini

Acest premiu este o confirmare că toate acțiunile întreprinse împreună cu partenerii strategici de dezvoltare contribuie la poziționarea Moldovei ca fiind o destinație turistică atractivă pentru turiștii străini. Vizitatorii sunt impresionați de autenticitatea satului moldovenesc, a gastronomiei locale și a tradițiilor noastre, de aceea este bine să le arătam Moldova așa cum este ea. Vă invit la Butuceni ca să savurați din mierea satului.” 

Natalia Țurcanu, director executiv ANTRIM premiată la categoria Proiecte de dezvoltate a turismului din Republica Moldova (locul III pentru Crearea Centrul de Informare pentru Turiști), la categoria Surse media de promovare a turismului din Republica Moldova (locul I – moldova.travel)

Prin încrederea acordată de public, juriu și experți, ce se reflectă în rezultatul obținut, înțeleg că munca mea, a asociației, a întregii echipe de voluntari de la Centrul de Informare Turistică este apreciată și necesară pentru dezvoltarea altor proiecte și mai ambițioase, și mai grandioase, cu scopuri clare de a face Moldova cât mai atractivă pentru turiștii străini.

Tatiana Mironcâștigătoarea locului III la categoria Oameni ai turismului emițător din Republica Moldova 

Atunci când ești mai vulnerabil, oamenii îți par mai buni, viața mai plină, iar premiile mult mai valoroase. Chiar dacă munca în turism, nu este despre recunoaștere sau bani, este plăcut sa fii apreciat. Succesul oamenilor din turism este creat din multă muncă interioară, multă energie și suflet. Obsesia noastră este crearea de momente frumoase turiștilor noștri. Îmi doresc ca noi toți să fim respectați și apreciați și să oferim încredere turiștilor noștri. Pentru că turismul înseamnă A OFERI. 

Mtvarisa Aronia, manager BESTMoldova.md, câștigătoarea locului III la categoria Agenții de turism receptor din Republica Moldova

Mulțumim organizatorilor, a fost un eveniment superb. Acest premiu este o „notă” pentru toată echipa BESTMoldova.md! Fiind doar de 3 ani pe piața națională, ajungem să fim premiați în rând cu companiile de turism cu o lunga istorie de succes, ceea ce însemnă că facem bine, ceea ce facem. Mulțumesc echipei BESTMoldova – sunteți cei mai tari, sunteți THE BEST! 

Veronica Raețchi-Tomescu, câștigătoarea locului I la categoria Oameni ai turismului receptor din Republica Moldova

Azi am fost plăcut surprinsă să aflu despre acordarea acestui premiu. Mulțumesc colegilor din industria turistică, partenerilor de dezvoltare, oaspeților companiei noastre, tuturor celor care ne urmăresc și apreciază eforturile și munca noastră. Winetours Moldova este proiectul nostru de suflet, suntem încă foarte mici, dar cu aspirații înalte. Vom continua sa promovam #Vinul#gastronomia și #ospitalitatea Moldovei, astfel încât Republica Moldova să devină cât mai curând una din principalele destinații de turism vinicol din Europa! 

Marina Gospodarenco, director de marketing, Oficiului Național al Viei și Vinului, locul III Categoria Branduri care promovează turismul din Republica Moldova:

Brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” duce faima Republicii Moldova peste hotarele țării. Datorită pașilor importanți parcurși în ultimii ani de sectorul vitivinicol, Vinul Moldovei – produs al mândriei naționale și exponent al tradițiilor vinicole milenare- devine tot mai cunoscut și mai apreciat atât în țară cât și peste hotare. 

Și în acest an am urcat pe scena Galei Turismului. Blogul pe care îl citiți acum a luat locul II la categoria Surse media de promovare a turismului din Republica Moldova. (Anul trecut am luat locul I).

Evenimentul a fost organizat la cel mai înalt nivel, iar recitalul lui Valy Boghean a fost cireașa de pe tort a serii.

Felicitări organizatorilor pentru acest frumos eveniment. V-aș sugera pentru ediția următoare să mai schimbați din categorii și să implicați mai mult oamenii din mediul rural care încearcă să dezvolte turismul din Moldova, iar final să facem o poză de grup cu toți câștigătorii.

Găsiți aici lista câștigătorilor.

Gala Turismului este organizată de Federația de Promovare a Turismului din Republica Moldova, în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM) și Asociația Patronală a Industriei Turismului, cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei și a organizaței de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO).

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *