Hai la Mountain Bike Marathon «Orheiul Vechi» XCM 2017

By  |  0 Comments

Pe 6 mai 2017, în raionul Orhei, se va desfăşura a doua ediţie a Mountain Bike Marathon «Orheiul Vechi» XCM 2017, competiţie pentru toţi pasioanţii de ciclism montan.

mtb branesti

Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv de Ciclism MTB.MD, cu sprijinul Federației de Ciclism din Republica Moldova, Federației de Triathlon din Republica Moldova și a Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

mtb finish orheiul vechi

Cicliştii vor parcurge unul dintre traseele la alegere, pe stânci, prin pădure, pe malul râului Răut:

 • cursa completă, de 77 km (prin satele, Brăneşti, Ivancea, Furceni, Piatra, Pohărniceni, Jăloboc, Trebujeni, Morovaia, Butuceni)

traseu complet mtb 2017

 • cursa scurtă, de 45 km (nu trece prin satele Piatra, Pohărniceni şi Jăloboc)

traseu scurt mtb 2017

Startul va fi dat de pe teritoriul Vinăriei Brăneşti, iar o porţiune de traseu trece chiar prin beciurile de la Brăneşti.

Înscrierile se fac aici. (Locurile sunt limitate)

Cei mai buni vor câştiga cupe şi medalii cu totul speciale.

IMG_2066

Toţi participanţii vor avea şanse să câştige mai multe premii de valoare de la partenerii evenimentului, în cadrul tombolei.

Aşa gen de evenimente contribuie la dezvoltarea turismului de aventură din ţara noastră şi consolidează pasionaţii de ciclism montan. Avem locuri frumoase care merită a fi descoperite, promovate şi valorificate. Bucură faptul că organizatorii au ales raionul Orhei pentru desfăşurarea maratonului, astfel promovăm patrimoniul turistic şi prin activităţi sportive.

Mountain Bike Marathon «Orheiul Vechi» XCM 2017 este un eveniment unde sportul, turismul şi aventura îşi dau întâlnire, pe biciclete în cel mai pitoresc raion din Moldova.

IMG_1279

Susţinătorii vor avea parte de excursii prin beciurile Vinăriei Brăneşti, la preţuri speciale.

Dacă ai o bicicletă şi au curajul să te aventurezi pe unul dintre trasee, înscrie-te, dacă vrei să-i susţii pe participanţi şi să pretreci o sâmbătă în compania oamenilor activi, vino pe 6 mai, începând cu ora 11.00, la Vinăria Brăneşti.

IMG_1253

Haideţi să descoperim Moldova, pe biciclete!

Mai multe detalii despre eveniment găsiţi pe pagina de facebook.

Persoana de contact: Eduard 078374257


 1. Regulament competiţional.
  Evenimentul «Orheiul Vechi» XCM 2017 reprezintă o competiție pe biciclete MTB disciplina cross-country și cursele la rezistență. Scopurile și obiectivele — promovarea ciclismului în Moldova, în special MTB. Identificarea celor mai puternici și menționarea categoriilor Mountain Bike cu premii și medalii meritate.
 2. Organizare.
  Concursul va fi organizat de clubul sportiv de ciclism MTB.MD cu sprijinul Federația de Ciclism din Republica Moldova, Federația de Triathlon din Republica Moldova și Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.
  Partenerul general al acestui proect este compania Petrom Moldova
  Salonul de echipamente profesionale pentru turism și sport extremal X-style
  Portalul sportiv Sporter.md
  băutură energetică Red Bull
  Salonul de electronică sportivă Garmin Moldova
  Nutriție sportivă Sport Market
  Fitnes centru City Fitness
  Suport tehnic, salonul de reparație a bicicletelor Bike Time
  Pensiunea care se află pe malul râului Raut şi în apropierea complexului arheologic „Orheiul Vechi” — Vila Roz
  Galeriile vinicole subterane — Pivnițele Brănești / Branesti Cellars
  Compania de securitate video – Exterior Security Systems
  Compania – Gas Natural Fenosa Moldova 
 3. Locul și data cursei, Harta.
  Maratonul «Orheiul Vechi XCM 2017″ va fi desfășurat pe 6 mai 2017, în raionul Orhei pe teritoriul complexului turistic „Epoca de piatra” al Vinariei Branesti
  Locul startului – Vinaria Brănești
  hartă: https://goo.gl/maps/z3peLuw9qKF2
  Programul zilei:
  09:00 – 10:30 Înregistrarea și livrarea pachetelor de start
  10:30 – 10:55 Briefing informațional
  10:55 – Alinierea participanților
  11:00 – Start!
  17:00 – 17:20 Controlul rezultatelor
  17:20 – PremiereaLocul startului:
  https://goo.gl/maps/z3peLuw9qKF2
  Detalii despre traseu lung:
  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=qyyvismuethemdsn
  Detalii despre traseu scurt:
  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ubeytipucfntxpbq
  Calendarul competițiilor și ora de start este aceiași, dar poate fi schimbată de către echipa de arbitri în caz de forță majoră.
 4. Forța majoră (forță majoră)
  În cazul apariţiei fors majorului (meteo, social, politic ş.a.) care ar pune în pericol desfășurarea competiției, cursa poate fi întreruptă, anulată sau amânată pe un termen stabilit de organizatori. În acest caz protocolul final se va completa în baza rezultatelor la momentul luării deciziei de anulare.Ploaie, vânt slab nu sunt circumstanțele în care cursa poate fi anulată.
 5. Categorii pentru participanți:
  Categoriile participanților vor fi împărțite în funcție de vârstă și distanță
  Traseu lung:
  18-29
  30-39
  40+
  Fete
  Traseu scurt:
  15-17 (Important! participanții cu vârsta sub 18 ani vor parcurge numai cercul mic și numai cu acordul în scris a unuia dintre părinţi)
  18-29
  30-39
  40-49
  50+
  Fete
  În cazul în care într-o anumită categorie se vor înregistra mai puțin de 5 participanți, această categorie, se comasează în mod automat cu cea mai apropiată categorie de vârstă.
 6. Admiterea pentru participare la cursă.
  La start se admit participanţii cu vârsta mai mare de 15 ani pe biciclete 26, 27.5, 29 inci. Organizatorii au dreptul de a interzice participarea pe bicicletă a cărei stări tehnice nu corespunde normelor. Casca de protecție este obligatorie. Accesul la competiţii se acordă numai după prezentarea bonului de plată şi numai cu numărul primit de la organizatori. Fiecare ciclist își asumă propria responsabilitate pentru starea sa de sănătate, corectitudinea acţiunilor sale pe tot parcursul cursei. Aceste puncte sunt stipulate în documentul semnat la primirea numărului.
  Persoanele care nu au atins vârsta majoratului pot participa la competiții numai cu acordul (în formă scrisă) a părinților sau a antrenorului.
  *** Înregistrarea participanților http://mtb.md/xcm-orheiul-vechi-2017/
  Taxa de participare depinde de data plății
 7. Taxa de înscriere:
  07 februarie – 01 martie = 150 lei.
  02 martie – 01 aprilie = 200 lei.
  02 aprilie – 05 mai = 250 lei.
  În ziua startului 350 lei.
  Taxa de participare poate fi achitată la moment:
  1. în salonul X-style, str. Gr. Vieru 27.
  2. salonul de reparație a bicicletelor Bike Time care se afla pe teriotoriul complexului sportiv Dinamo, str. Alexei Şciusev, 106a
  3. Salonul de nutriție sportivă Sport Market, str. V. Alecsandri, 84.
  4. în salonul Giant, bul. Moscovei 9/1
  5. Credit Card P2P Transfer: www.transfer.md
  N/o 6766338002114192
  MIHAELA ZADOROJNEAC
  6. prin PayPal: mtb.moldova@mail.ru – cu o descriere detaliată în comentariile datelor și a introdus costul participării în ziua plății.
  datele necesare pentru plata (mume, e-mail, tel., suma, data scadenței și categorie)După achitare veți primi un talon unde va fi indicată numele participantului, data achitării și suma respectivă. Acest talon va folosi drept dovada achitării și va fi prezentat în ziua startului pentru a primi pachetul de start cu toate necesare.
  De asemenea, în baza taloanelor va fi efectuată loteria, unde se vor pune în joc diferite premii și cadouri de la sponsori și partenerii evenimentului.
 8. Premierea.
  Premiile vor fi atribuite la finalul cursei. Vor fi menționate primele cinci locuri din fiecare categorie cu medalii și diplome, precum și premii de la sponsori. 
 9. Mass-media.
  Suport informațional al cursei: MTB.MD, Sporter.md
  precum și rețeaua de socializare Facebook de pe pagina clubului MTB.MD. On-line înregistrarea la cursă are loc pe site-ul www.MTB.md. După încheierea cursei numărul de participare la competiție rămâne în posesia biciclistului. 
 10. Mareșali, arbitri și voluntari.
  a) Mareșali: Mareșali sunt oameni a căror sarcină este de a marca unele porțiuni ale traseului și de a ajuta arbitrii, precum și asamblarea echipamentelor, iar la sfârșitul competiției strângerea echipamentelor și bandei de marcaj. În funcție de complexitatea cursei, numărul mareșalilor poate varia.
  b) Arbitrii: Arbitrul este obligat să monitorizeze buna desfășurare a cursei, în care toți participanții sunt egali în fața regulilor, notînd informația de care au nevoie și să sugereînd la rîndul lor informații participanților atunci când este necesar. Arbitrii țin în permanență legatura cu medicul, cu organele de protecție, precum și cu organizatorii evenimentului, cu ajutorul telefoanelor mobile alocate,stațiilor de radio etc. Decizia arbitrilor principali este incontestabilă.Orice participant poate face o contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva oficialilor. Contestația se va depune la Race office, în scris, în maxim 15 minute de la afișarea rezultatelor complete provizorii. Rezolvarea contestației se va face în următoarele 30 minute. 
 11. Startul cursei.
  Startul cursei are loc numai după pregătirea deplină a tuturor participanților și organizatorilor.
  Pentru toate categoriile de participanți startul va fi unic. 
 12. Timpul pentru cursă și distanța.
  Distanta cursei va fi anunțată în prealabil cu cel puțin 2 săptămâni înainte de start. Vor fi organizate 2 ture (cercuri). Tura mare pentru sportivi cu experiență și puternici, și tura mică pentru începători și cei care nu sunt siguri că vor parcurge distanță de mari dimensiuni. Timpul cursei este oprit după finisarea ultimului participant. 

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *