Cum a fost la Vernisajul Vinului ediţia a XII-a

By  |  1 Comment

După două absenţe motivate de la ediţia de iarnă şi cea de primăvară din anul trecut, am făcut tot posibilul să vin la Vernisajul Vinului ediţia a XII-a -„Vernisaj în vals de primăvară”.

A fost primul meu Vernisaj al vinului, la care am mers singură şi a fost prima oară când am avut timp de degustat, nu doar de socializat 😀 .

Dacă e să fac o concluzie scurtă, vă spun că mi-a plăcut (aproape tot)!

Restaurantul – o alegere foarte inspirată, cu grădină, lumini, sală mare, multă verdeaţă, aerisit, liniştit, izolat de gălăgia şi forfota oraşului. Poate un pic prea departe de centru şi era mai greu de găsit, dar pentru atmosfera de la „Capitoles Park” merita de făcut un mic efort şi de ajuns în parc.
vernisajul vinului cover

Nu am fost la ediţia de primăvara trecută şi nu pot spune cât de diferit a fost acum, dar cred că această variantă pentru Vernisajul de primăvară e una potrivită.

Muzica s-a pliat perfect cu atmosfera! Conceptul „Vernisaj în vals de primăvară”  a fost inspirat de celebra capodoperă a compozitorului Eugen Doga – valsul „Gingașa și tandra mea fiară”. La un moment dat, toţi valsam cu vinul din pahare.

20170427_205621-01

Au fost propuse spre degustare peste 300 de vinuri, printre care 30 de vinuri noi, de la 49 de vinării. Întrebarea serii a fost: „Ce ai în pahar?” :D. Lumea se saluta,ciocnind din pahare şi toţi erau în căutarea celui mai bun vin.

Primăvara începe cu un Rosé!

Nu e un secret că Rosé-ul meu preferat din 2016 e cel de la Purcari. Având aşa un „concurent” în memorie, e greu să apreciezi obiectiv alte vinuri, dar am încercat să mă detaşez de gustul bine cunoscut şi să descopăr vinuri noi.

După mai multe tipuri de Rosé degustate, cel mai mult m-a surprins Tămânioasa de la Sălcuţa, un vin aromat, cu un gust fin şi post gust delicat, care m-a cucerit. Mi-a plăcut Rosé-ul de la Gogu Winery şi de la et cetera.

Farmecul vinurilor din Moldova este că sunt atât de diferite şi majoritatea foarte bune. Concurenţa e mare, iar asta e în favoarea noastră, a consumatorilor.

Nu prea am reuşit să degust multe tipuri de vin alb, dar m-a surprins „Viorica” de la Carpe Diem, la care am să revin neapărat.

Deşi am venit aproape la timp, nu am reuşit să mănânc aproape nimic, am mai prins doar nişte biscuiţi de la producători.

A fost o seară boemă, cu lume frumoasă, muzică bună, cer senin şi vinuri de excepţie! (Atât de bine m-am simţit, că nici n-am avut timp să fac mai multe poze pentru acest articol 😀 . )

Vernisajul Vinului mi-a trezit pofta de „Degustări de vin, la feminin”. Cred că pe la începutul verii voi organiza o nouă degustare pentru amatoarele de „valsat” pe note aromate 😉 .

Cel mai mult mi-a plăcut starea de spirit a participanţilor, relaxaţi, cu zâmbetul pe buze, degajaţi, veseli şi pozitivi, care au creat o atmosferă frumoasă şi o seară memorabilă!

Cu fiecare ediţie, Vernisajul Vinului devine tot mai popular printre străini, iar asta nu are decât să ne bucure.

La fiecare Vernisaj publicul alege vinurile serii. În acest an ambele distincţii au mers la Vinăria Purcari.
Cel mai bun Rose – Vinohora Rose
Cel mai bun vin Alb – Pinot Grigio

purcari vernisajul vinului

Am uitat să vă spun că o tradiţie a Vernisajului este renumitul pahar cu logo-ul Wine of Moldova, care este un accesoriu „must have” în casa unui amator de vinuri. Aşa cum ţin foarte mult la acest pahar, am mers cu el în mână până acasă :D.

de la vernisajul vinului

Consumaţi vin de calitate, în cantităţi moderate! Susţineţi #WineofMoldova!

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: Hai cu mine la Vernisajul Vinului (ofer 1 bilet cadou) - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *