Gânduri și vești de la București

By  |  0 Comments

N-am mai scris pe blog de câteva luni și tot îmi găseam scuze de ce nu o fac. Am aproape 100 de drafturi care încă nu s-au copt pentru a fi publicate și care așteaptă să mai trec cu gândul pe la ele.

Nu pot scrie pe blog fără să trec textul prin suflet, iar în perioada asta am simțit nevoia unei pauze. În toți acești ani de blogging am scris mii de texte și am postat sute de fotografii, mi-am expus viața pe rețelele de socializare (poate prea mult) până în ziua când am înțeles că s-au înmulțit cei care abia așteaptă să aibă un nou motiv de bârfă, iar eu am hotărât să nu le dau motive o perioadă 😉 .

Am descoperit că pe insta stories  mă urmăresc oameni care mi-au făcut rău, m-au scos din friends, m-au blocat pe facebook, dar așa și nu pot trăi fără mine 😀 .

Din toamnă, de când ne-am mutat la București, a început o nouă metamorfoză interioară, care a cerut liniște. Am început să-mi construiesc de la zero o nouă viață și să aleg ce vreau să iau cu mine din trecut și ce las în urmă. Adaptarea este un proces complex, care te transformă și te face să treci printr-o multitudine de stări, până ajungi să dai ce e mai bun din tine că să creezi o nouă versiune a ta.

Am ales să nu închid blogul (deși aveam așa gânduri), voi continua să scriu, voi continua să postez conținut de calitate și voi continua să promovez oamenii pozitivi, locurile frumoase, evenimentele interesante, povești despre vin, cărți și gândurile bune.

Sunt acum în proces de coacere a noilor proiecte. Vreau să vă spun că mi s-a aprins scânteia (vorba cântecului) și muncesc cu pasiune pentru noua mea idee, care va fi publică doar la etapa când mă voi asigura că nu-mi va fi furată 😉 .

Îmi place tot mai mult instagramul și am început să postez mai multe pe insta stories, să creez un conținut mai diferit pe decât pe facebook (e mai multă căldură și mai mult suflet acolo), așa că vă îndemn să-mi dați follow aici @orheianca.eu  😉 . 

Întotdeauna mi-am dorit să inspir oamenii să-și trăiască viața frumos și cu intensitate, să scape de frici și să se reinventeze, să călătorească mai mult, să-și creeze amintiri de neuitat, să facă fapte bune, să-și aprindă beculețele și să-și urmeze visele.

Ceea ce nu fac public și nu-mi place să mă „laud” cu asta este pasiunea mea de a ajuta oamenii. Cu un sfat, cu o recomandare, cu o sugestie, cu o critică constructivă, îmi place să-i văd cum își iau avânt, își deschid aripile și zboară. Adevărata plăcere este atunci când ajuți din suflet, necondiționat și nu stai să aștepți recunoștință (iar dacă poți s-o faci fără ca el să știe, e și mai plăcut). Poate acel om nici nu conștientizează la moment impactul și importanța gestului tău, poate va înțelege și va aprecia mai târziu sau poate nu.

Niciodată nu am stat să măsor impactul și influența activităților mele (uneori asta e cam imposibil). Vinăriile, hotelurile, restaurantele, destinațiile turistice nu au cum să cunoască câți oameni au aflat de ei de la mine. Pentru că nu suntem obișnuiți să oferim feedback, testimoniale și să spunem gazdelor cine se face „vinovatul” că voi ați ajuns la ei.

Așa că mi-ar plăcea să aflu de la voi cu ce v-a ajutat și v-a inspirat acest blog, ce informații utile ați luat de aici, la ce evenimente ați mers, ce locuri ați vizitat, ce vinuri și bucate ați savurat, ce oameni noi ați descoperit, etc. Chiar sunt curioasă pentru câți oameni a fost utilă activitatea mea de până acum 😉 .  

Și mai am o curiozitate: Ce v-ar plăcea să găsiți pe blog în continuare, despre ce ați vrea să aflați mai multe? Aștept mesajele voastre, fie în privat, fie în comentarii. 

Să știți că eu mereu voi fi o orheiancă-moldoveancă (deși le cam place prietenilor mei să mă facă bucureșteancă 😀 , Orheiul rămâne a fi capitala sufletului meu)  și voi promova valorile neamului, frumusețea și farmecul locurilor natale (indiferent de conjuncturile politice, care sunt și ele trecătoare) oriunde m-aș afla. Sunt româncă din Basarabia (cu dublă cetățenie), care își iubește neamul, își respectă strămoșii și încearcă să ducă mai departe tradițiile și valorile românești.

Nu fac politică pe blog, respect viziunile altor oameni și nu generez hate speech, asta vă rog și pe voi să faceți.

E primăvară în suflet și începe o nouă etapă a schimbării 😉 . Revin în curând cu noi surprize.

Cu drag,

Svetlana

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *