Primele lecții de schi sau cum mi-am depășit frica

By  |  1 Comment

După un an plin de activități care îți cresc doza de adrenalină în sânge (mașini off road, bicicletă, balon cu aer cald, călărie, barcă, yacht, etc.) a venit și rândul schiurilor.

Mă consider o persoană curajoasă, dar până zilele trecute îmi era mare frică să urc pe schiuri, așa că am început să mă pregătesc moral pentru o nouă ”nebunie” din viața mea 😀 .

Orice activitate nouă, care presupune depășirea limitelor, trece prin 5 etape de bază:

  1. pregătirea morală (La această epată te ajută foarte mult discuțiile cu oamenii care au mai multă experiență decât tine, întreabă-i cum au depășit frica și cere sfaturi. Dacă ai noroc să dai peste oameni pozitivi și optimiști, energia lor te va motiva să scapi și mai repede de frică 😉 .)
  2. pregătirea fizică (Aici mă refer mai mult la echipament, dar și la condiția ta fizică. Un costum de schi, care îți place și în care te simți confortabil, la sigur va contribui la starea ta de bine pe pârtie.)
  3. antrenament cu un profesionist (Cât de rebelă și nonconformistă n-aș fi, atunci când vine vorba de învățat ceva nou, apelez la un profesionist să mă învețe.)
  4. lecții, lecții, lecții (Poți să ai cel mai bun profesor, dar dacă nu vrei să asimilezi informații noi, pierzi timpul în zadar.)
  5. plăcere, satisfacție, libertate (Știi ceva teorie, ai ceva practică, ai vocea instructorului în cap, e timpul să acționezi și să savurezi din plin noua ta pasiune!)

La pregătirea morală am mare noroc de cineva drag sufletului meu, care mă susține mereu și crede în mine. Costumul de schi mi l-am ales relativ greu (să nu spun că am umblat prin toate magazinele din stațiune 😀 ). Am apelat la unul dintre cei mai buni instructori din stațiunea Bansko, am ascultat tot ce-mi zicea și încercam să pun în practică. Abia la sfârșitul lecțiilor m-am relaxat un pic și am început să savurez noua mea pasiune.

Instructor de schi în Bansko, Bulgaria

Velislav Andonov este unul dintre puținii (dacă nu chiar unicul) instructori care știe limba română. Din prima clipă cum l-am văzut, am înțeles că-l voi asculta și ne vom înțelege bine. Pe lângă faptul că e vesel, pozitiv și glumeț, e un profesionist. Are 9 ani de experiență în spate și adoră să lucreze cu copiii. Recomand să-i scrieți mai întâi pe facebook și să vă înțelegeți.

„Bravo, Svetlana! Totul e bine! Bravo! Înainte!” sunt câteva din cuvintele pe care le tot auzeam și care m-au ajutat să prind la curaj.

Nu a fost chiar ușor, am și căzut de câteva ori, dar tot după instrucție 😀 .

Mi-a plăcut foarte mult în Bansko, totul e bine pus la punct, oameni civilizați, pârtii amenajate, peisaje din poveste și multă energie pozitivă!

Aș reveni cu mare drag la Bansko, Bulgaria.

Vă recomand să descoperiți lumea schiurilor și să simțiți adevărata senzație de liberate. (doar că aveți grijă, creează dependență 😀 )

Vă invit să povestiți în comentarii cum a fost prima voastră experiență pe pârtie 😉 .

Despre stațiune, cazare și restaurante poate apuc să scriu în alt articol.

Mai multe informații despre Bansko găsiți aici, iar despre alte stațiuni de ski din Bulgaria găsiți pe BulgariaSki.com 

Beneficiați de 10% reducere la orice rezervare făcută pe Booking.com, click aici.

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: Recomandări de la prieteni ”Unde e mai bine de schiat, în Poiana Brașov sau Bukovel?” - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *