Instameet #DescoperaMoldova 2016 în cifre

By  |  0 Comments
În toamna anului 2015, în timp ce organizam al doilea eveniment din cadrul proiectului #DescoperaMoldova, primisem un mesaj pe instagram (nici nu știam atunci, că instagramul are și așa o opțiune :D) de la @yesmyfriend, care mă întreba de ce nu chemăm și instagrammeri la așa gen de evenimente. Atunci eram ocupată cu infoturul și i-am răspuns rapid că la noi în Moldova nu este (era acum un an) așa de populară această rețea de socializare, dar mă voi gândi la propunerea lui.
Nu m-am gândit mult :), am zis că merită să accept provocarea și m-am ambiționat să organizez un instameet în Moldova. Ne-am văzut la București, am pus la punct câteva detalii și m-am întors acasă cu gândul că ne va reuși.
Îi sunt foarte recunoscătoare Nataliei Țurcanu, director executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) pentru încrederea, susținerea și suportul acordat. Împreună cu ea și cu suportul partenerilor strategici USAID Moldova și Wine of Moldova, am organizat infoturul „Instameet #DescoperaMoldova 2016”, la care au participat instagrammeri, bloggeri, vloggeri și fotografi de pe ambele maluri are Prutului.
cover instameet

Scopul evenimentului este promovarea și creșterea vizibilității Moldovei, ca destinație turistică, pe rețelele de socializare.

Obiective:

– trezirea interesului față de atracțiile turistice ale Moldovei,
– popularizarea hashtagurilor care promovează atracţiile turistice ale Moldovei (#DescoperaMoldova și ‪#‎WineofMoldova‬) pe instagram şi facebook,
– dezvoltarea și creșterea comunității de instagrammeri, vloggeri şi bloggeri de travel din Moldova,
– popularizarea culturii vinului printre tinerii din Republica Moldova și România.
– creșterea notorietății brandului național „VinulMoldovei”
– promovarea mesajului ”Vino și descoperă Moldova!”

Participanți:

Am format o echipă din cei mai populari și apreciați instagrammeri, bloggeri, vloggeri și fotografi, atât din România, cât și din Moldova, care vor merge prin țară și vor descoperi cele mai frumoase și interesante locuri de vizitat din Moldova.

instameet participanti

Activități:

– Vizite la vinării, degustări de vin,
– tur pietonal prin Chișinău,
– vizită la Orheiul Vechi,
– workshop de gătit la Orheiul Vechi,
– workshop „Cum să folosești instagramul pentru a promova o destinație turistică?”
– proiect fotografic: „Efectele vinului asupra instagrammerilor după 1, 2, 3 pahare cu vin”
și alte activități interesante.

Rezultate:

  •  13 participanți
  • 500 de fotografii postate pe Instagram (în perioada proiectului), altele 700 timp de 2 luni după eveniment.  
  • 19 articole pe bloguri + 2 video
  • 16 apariții în presă
  • 5 vinării vizitate
  • peste 30 de tipuri de vin degustate
  • zeci de distribuiri, sute de comentarii și mii de like-uri
 Descoperamoldova pe tagboard
19 articole pe bloguri + 2 filmulețe pe vloguri:
2 Video:
16 Apariții în presă 
Reportaje video (4):
Emisiuni (3):
Articole (9):
Cele mai apreciate fotografii pe instagram:
instameet mateiana popular
@mateiana
@victorstavila
@yesmyfriend
@ruxyghimp
@iris_cretu
@cvladulescu
Au fost degustate peste 30 de vinuri. Vinul preferat a fost declarat – Moscato de la Vinăria Asconi.
Mâncarea preferată – medalionul de vită de la Kiku Steak & Wine.
Locația preferată – pensiunea Butuceni de la Orheiul Vechi.
Hashtagul #DescoperaMoldova a fost preluat de mai multe conturi care promovează Moldova pe instagram (@moldova_mea, @tineriimd, @visitmoldova, @moldovnii.md, @vilaroz, @madeinmd, etc.), de vinificatori (Castel Mimi, Purcari Wines, Asconi Winery, etc.), dar și de utilizatorii care au urmărit proiectul. Participanții continuă să utilizele hashtagurile #descoperamoldova și #wineofmoldova la postările lor. La moment, pe hashtagul #DescoperaMoldova sunt peste 2200 de fotografii.
hashtag #DescoperaMoldova
Pagina Descoperă Moldova a depășit 4200 de followeri.
Cea mai apreciată poză de pe instagram are peste 1080 de aprecieri.
Astfel, prin acțiunile întreprinse am trezit interesul față de atracțiile turistice ale Moldovei, am popularizat hashtagurile care promovează atracţiile turistice ale Moldovei (#DescoperaMoldova și ‪#‎WineofMoldova‬) pe instagram şi facebook, am dezvoltat comunitatea de instagrammeri, vloggeri şi bloggeri de travel din Moldova, am popularizat cultura vinului printre tinerii din Republica Moldova și România, am crescut notorietatea brandului național „VinulMoldovei”.
Evenimentul a fost organizat în perioada 11-15 mai 2016, de către Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu susținerea partenerilor strategici: Proiectul de Competitivitate USAID Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și cu suportul partenerilor: Asconi Winery, Castel Mimi, Cricova, Mileștii Mici, Eco Resort Butuceni și Aria Hotel Chișină și găzduit de Orheianca.eu.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *