Aplică la Programul de Granturi Mici de la FpT Orhei (guest post)

By  |  0 Comments

Fondul pentru Tineri Orhei (FpTO) își desfășoară activitatea al 3 an. În această perioadă a fost alături de inițiativele tinerilor și le-a oferit suport în realizarea ideilor lor.

Echipa FpTO sunt tineri, care, în virtutea înțelegerii autentice a noțiunii de voluntariat, depun efort, investesc timp, învață și oferă.

Principalul produs al FpTo este Programul de Granturi Mici. Anul acesta suntem la a 5-a rundă. Până acum am finațat 37  inițiative ale tinerilor din raion.

Unele din ele au ținut de domeniul sport, altele din cel de sănătate. În unele au fost soluționate necesități de instruire, pe când în altele de recreere:

 

Pentru ca PGM să se întâmple, echipa Fondului  trebuie să acumuleze resurse.

Acest lucru e realizat prin diferite activități de colectare. Dorim să menționăm numele a 3 agenți economici, care au susținut rundele anterioare: Ion Brodețchi, Ina Negruță și Semion Mudrea.

Totuți fără suportul Fundației Est Europene (care este sprijinită de Guvenul Suediei) și a Consiliului Raional Orhei resursele acumulate ar fi mult mai modeste.  

Și în acest an aceste organizații susțin FpTO, astfel încât acum suntem deja în așteptarea aplicațiilor.

Desigur că ne dorim ca prin proiectele finanțate de noi – tinerii să obțină cât mai multă informație utilă, să se apropie de alegerea profesiilor cât mai pregătiți, să cunoască conținuturile drepturilor sale, să știe cum să aibă grijă de sănătatea lor. 

Desigur, că oferim și instruiri prin intermediul YouthBankOrhei Academy. Le vorbim tinerilor despre pașii de la idee la proiect, despre fezabilitate și echipă, despre cum să identifici probleme și soluții, cum să îți găsești parteneri și co-finanțatori.

De aceea în acest an îi motivăm pe tineri, oferindu-le o sumă mai mare pentru proiecte dedicate acestor priorități de finanțare. 

Ținem să menționăm că prioritățile sunt setate, datorită parteneriatului nostru cu Consiliul  Raional al Tinerilor Orhei, care anual ne oferă un raport despre problemele și necesitățile tinerilor.

Dragi tineri, vedeți bine,  noi depunem multă străduință, colectăm resusre, aducem argumente donatoruilor, vă instruim, suntem alături pentru ca voi să reușiți să realizați ideile voastre!

Îndrăzniți! APLICAȚI! 

 

Guest post scris de Alexandru Erhan, membru al FPTO.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *