Hai cu mine la Festivalul Vinului Moldovei din România

By  |  0 Comments

Doar la câteva zile după ce ne-am mutat la București, am aflat că „Ziua Națională a Vinului Moldovei” trece Prutul. În primul weekend al lunii octombrie ( când este sărbătorită Ziua Vinului la Chișinău deja de 17 ani), se organizează Festivalul Vinului Moldovei – Creat pentru a fi savurat – primul eveniment dedicat vinului, muzicii și culturii Republicii Moldova care are loc în România, la Snagov.

Preț bilete 

-primele 1000 de bilete: 30 de lei

-presale: 40 de lei, acces la ambele zile de festival și 10 degustări incluse

-în ziua evenimentului: 50 de lei, acces la ambele zile de festival și 10 degustări incluse

La intrare veți primi o brățară care oferă acces la ambele zile de festival și are 10 degustări incluse. Celelalte degustări vor fi cu plată.

Biletele pot fi cumpărate online aici.

Transport gratuit

Transportul București-Snagov (tur-retur) este GRATUIT pe toată perioada festivalului. Punctul de plecare al autobuzelor este stația RATB Muzeul Țăranului Român, bdul. Ion Mihalache. Autobuzele vor începe sa circule de la ora 11:30, din 20 în 20 de minute, și vor avea inscripționată destinația Snagov – Festivalul Vinului. Autobuzele nu vor opri în nicio altă statie pe ruta Bucuresti – Snagov.

Copiii și tinerii până în 18 ani însoțiți de adulți au acces GRATUIT. 

Program muzical

Festivalul va avea loc în perioada 6-7 octombrie, la Lagoo-Snagov, unde, în fiecare seară iubitorii de vin vor putea să savureze Vinul Moldovei într-un ambient muzical inedit.

Sâmbătă, 6 octombrie

17:00 – 18:00 Irina Sârbu Band

18:00 – 19:00 Valeria Stoica

19:00 – 20:00 Byron

20:00 – 21:00 Carla’s Dreams

Duminica, 7 octombrie

17:00 – 18:00 Nadia Trohin & Mircea Tiberian

18:00 – 19:00 Cuibul

19:00 – 20:00 The Mono Jacks

20:00 – 21:00 Zdob și Zdub

În fiecare zi porțile locației se deschid pentru vizitatori în intervalul orar 12.00-22.00.

Activități 

Pe lângă degustări de vin și concerte, Festivalul Vinului Moldovei propune activități pentru întreaga familie, în fiecare zi, începând cu ora 12.00. Vei putea să te bucuri de:

  • o zonă de relaxare
  • o zonă în care vei putea descoperi preparatele culinare moldovenești
  • ateliere pentru părinți și copii
  • seminarii despre vin

Pentru cei mici veniți alături de părinții lor, va fi amenajată o zonă specială cu jocuri și activități. 

Vinuri 

Vor fi prezente cele mai importante 21 de vinării moldovenești, precum Château Vartely, Purcari, Castel Mimi, Timbrus, Gitana, Călărași Divin, Mileștii Mici, Suvorov & Kazayak Vin, Unicorn, Maurt, Alianța Vin, Bostavan, Vinuri de Comrat, Grada Vine, Fautor, Vinăria din Vale, Rădăcini, Sălcuța, Aroma S.A., Doina Vin și Producători Mici, care vor oferi iubitorilor de vin experiența gustului de calitate.  

Vinul, muzica, plăcintele, oamenii frumoși, graiul moldovenesc sunt doar câteva dintre atracțiile acestui festival unic.

Apropo 😉 , vine și cea mai populară bunică din Moldova „Bunica bate toba/ Bunica bate tare/ Bunica bate toba cu măciuca-n casa mare”, cântă cei de la Zdob si Zdub. Boonika vine la Snagov și nu doar că va bătea toba, dar va si supraveghea atelierele de făcut plăcinte. 

Cu cine mă cuprind la Festivalul Vinului Moldovei? Eu vin duminică, haideți și voi!

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe  facebook.

Hashtag-uri:  #festivalulvinuluimoldovei #wineofmoldova

Vă îndemn să consumați vin de calitate, în cantități moderate!

Așa cum v-am obișnuit deja, am pentru voi 2 invitații la Festivalul Vinului Moldovei 😉 . Pentru a intra în posesia lor răspundeți la întrebarea din postarea de pe facebook, iar joi la ora 20.00 voi trage la sorți norocosul sau norocoasa care va merge gratuit la eveniment.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *