#priNeamţ – mai mult decât un offline

By  |  1 Comment
Toamna lui 2014 am început-o cu dreptul. În perioada 5-11 septembrie am participat la un eveniment în județul Neamţ, împreună cu 60 de bloggeri din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Brazilia şi SUA.

Tot ce-i de văzut #priNeamt e o metodă inedită de promovare a judeţului Neamţ, asta e a III-a ediţie. Am avut onoarea să particip şi eu, împreună cu colegii din Moldova: Viorica Ataman, Dinu Rusu, Lia Ciutac, Maria Chiper, Grigorii Duca şiCristina Gurez (Eugen Luchianiuc, mulţumesc pentru recomandare).

foto: Dinu Rusu
Organizatori
Alex FilipToma Nicolau şi întreaga echipă de la Eventur, sunt vinovaţi de cele întâmplate #priNeamţ. Nu vreau să-i laud prea mult, ei oricum ştiu că au făcut o treabă foarte bună 😉 N-au făcut nimic deosebit, doar s-au înţeles cu natura, să avem parte de zile senine, soare văratic, lună plină, nori romantici, vânt călduţ şi nici un strop de ploaie. Mie îmi plac oamenii care zâmbesc sincer şi te îmbrăţişează cu căldură ;), iar eu reuşit să ma facă, să uit de toate grijile şi să mă simt mai bine decât acasă. 
Alex Filip, foto: Dragoş Asaftei

Toma Nicolau, foto: Alin Popescu

Participanţi

 Cel mai mult m-au impresionat fotografii, nişte oameni simpli, modeşti şi foarte pasionaţi de fotografie, care erau gata să-şi bage aparatele foto şi în foc, pentru o poză bună.
 
 Mă uitam la Dragoş Asaftei cu câtă grijă îşi căra toate sculele şi cu câtă răbdare şi dăruire făcea fiecare poză. E cel mai mic din echipă, dar şi cel mai bun la suflet, la noi se mai spune „pâine caldă” la aşa băieţi :). 
Dragoş, Zveta şi Ovidiu pe muntele Ceahlău, la cota 1700 foto: Ovidiu Slătineanu
Ovidiu Slătineanu e de la noi din „dvor” 🙂 ştiu pe cine voi suna când voi reveni priNeamţ. Nu cred că mai există un om atât de îndrăgostit de oraşul său natal, Piatra Neamţ.
 Cu Alin Popescu cred că am vorbit cel mai mult, ne-am povestit despre fetiţele noastre, e un om atât de deschis şi plin de viaţă, mi-a făcut şi multe poze.
Alin, selfie, voporaş, papuci 🙂
De la Vlad Eftenie am învăţat că niciodată modelul nu trebuie să-i dea indicaţii fotografului, el după 5 minute se va simţi „zero”, iar dacă modelul va asculta de fotograf, atunci se va simţi regină.
Vlad Eftenie, foto: Alin Popescu
Attila Szabo e primul ungur pe care l-am cunoscut, e un băiat tare drăguţ şi bun la suflet. Am improvizat o sediţă foto, pe malul Lacului Izvorul Muntelui şi au ieşit nişte poze frumuşele.
Attila Szabo, foto: Alin Popoescu
Vlad Ilaş e un alt fotograf cu care am reuşit să împrietenesc, am împărţit acelaşi scaun pe vaporaş, ne-am făcut mai multe selfieuri şi am râs toată plimbarea.
Zveta şi Vlad, un seflie pe vaporaş, foto: Vlad Ilaş
Ei se trezeau dimineaţa devreme, să prindă răsăritul, rămâneau până târziu, să cocheteze cu luna plină. Vorbeau cu atâta pasiune despre funcţii, setări, lumini, efecte, că mi-au trezit o dorinţă de a face cursuri de fotografie (cel puţin pentru a-i înţelege despre ce vorbesc, când ne vom mai întâlni :)).
Fotografi pe acoperiş, foto: Alin Popescu
O glumă culeasă de #priNeamt despre ei: „Fotografii sunt unicii oameni care îşi ating obiectivele :).”
răsăritul pe lacul Izvorul Muntelui, foto: Vlad Eftenie
E prima dată când am vazut atâţia bărboşi pe metru pătrat 🙂 Ei sunt bărboşii neamului 🙂
Pe Alex Damian şi văcuţa lui verde i-am remarcat din prima zi, ca mai apoi să descoperim că avem acelaşi tip de ochelari şi multe lucruri în comun.
Alex, în căutarea spiritului românesc foto: Elena Zoltareanu
Un alt bărbos e Adrian Monoraru e unul din puţinii bloggeri, care a fost prin Republica Moldova, dar a descoperit foarte puţin din ea. Sper că data viitoare când vine, să reuşim să-l impresionăm cu ceva.
Adrian, selfie la rasărit
Ivo Bobal-băiatul cu piercing în limbă şi cu bocancii grei.
Adrian Piţigoi vine din Cluj şi e fascinat de munţi, mi-a făcut plăcere să comunic cu el şi să-i ascult accentul :).
Lui Cristian Şuţu i-am rămas datoare cu o filmare, las ca data viitoare, poate în Chişinău.
Bărbosul Adrian Ciubotaru a fost tare drăguţ cu echipa de moldoveni şi ne-a dus cu maşina, să vedem cetatea Neamţ.
Sorin, Adi şi fotograful Alin

Sorin Rusi e bloggerul care ştie tot despre spaţiul aerian românesc şi nu doar.

Dan Vasiliu e cel mai cult, cumsecade şi modest blogger pe care l-am cunoscut #priNeamţ. A lucrat 3 ani la BBC în Londra, acum e jurnalist la Radio România.
Dan, pe vârf de munte, foto: de pe pagina lui de facebook

Pe Adrian Tărăcilă poţi să-l asculţi la infinit, e bărbatul rebel care a hoinărit prin lume şi povesteşte cu atâta pasiune cum a urcat pe Himalaya, cum a fost în Africa, cât de fericit a fost în Argentina. Mi-a spus că buneii lui au locuit în Chişinău şi ar vrea să-şi vadă locurile natale. Îl aştept cu mare drag la noi în ospeţie.

Adi, pe vârful Toaca

Elena Zoltăreanu e o tipă tare drăguţă, cu o linişte în privire şi armonie în suflet. Sper că într-o zi voi ajunge la cursurile ei de Reiki. Când vii în Chişinău, mergem neapărat într-un club ;).

Elena, în armonie cu natura, foto: de pe pagina ei de facebook

Adina Meg atât de repede s-a încadrat în echipa noastră, că în ultima zi vorbea cu accent moldovenesc 🙂

Adina, foto: Alin Popescu

Carmina Niţecu e blonda cu un nume deosebit, sper să ajung într-o zi la vreo tabară organizată de ea.

Vlad, Anca şi Carmina, foto: Alin Popescu
Cu Marius Sescu n-am reuşit multe să vorbesc, e mai tăcut din fire.
Marius, selfie la 1900 m altitudine
Cu Ramona şi Gabriel Oană am mers în aceeaşi maşină, mi-a plăcut stilul lor de comunicare, cu multă ironie şi zâmbete.

Selfie de familie, foto de pe pagina de facebook

Roxana Bursuc e fata ca ştia multe despre Moldova, chiar a participat la un eveniment cu bloggerii din .md şi abia aşteaptă să revină.

Roxana, foto: Alin Popescu
Luminiţa Pistol e din Republica Moldova, stabilită de ceva timp la Iaşi. Dacă nu-mi spunea ea, nu-mi dădeam seama că e de peste Prut, şi-a pierdut accentul de acasă.

Luminiţa, Lia şi Grigorii
Anca Duma e fata pozitivă cu care am mers într-o maşină. Îmi pare rău că n-am mai stat la povestit.
Sînziana Iacob & Andreea Smarandache sunt fashionistele grupului, ele au cei mai mulţi followeri şi fani.
Toţi dieferiţi şi toţi buni de nebuni. Oameni de la care ai ce învăţa, oameni cu care ai ce discuta, oameni cu care te poţi distra, oameni pe care sper să-i revăd curând. Îmi pare rău ca nu am reuşit să comunic cu toată lumea.

foto de Vlad Eftenie
Bloggerii din România ştiu foarte puţin despre Republica Moldova, majoritatea n-am fost niciodată la noi şi habar nu aveau că noi avem regim liberalizat de vize, cu UE şi putem veni în România doar cu paşaportul biometric.
Au râs ei de accentul meu şi ce dacă 😉
 —-

5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy Organizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car.

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: Dă liniştea mai tare! - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *