Micii Exploratori descoperă Moldova

By  |  1 Comment

Fetiţa mea, Lia-Anastasia, a reuşit să mă provoace să încep a organiza evenimente şi pentru micii exploratori, nu doar pentru cei mari :). Ea descoperă lumea de la doi 2 ani,  are deja în listă mai multe obiective turistice vizitate, atât din Moldova, cât şi de peste hotare, dar cel mai mult îi place la Orheiul Vechi.

Într-o zi am fost „certată” rău,  că de ce o duc doar la Chişinău şi Bucureşti, dar nu-mi fac timp să mergem împreună la Orheiul Vechi. Atunci am zis că trebuie să trec de la idei, la fapte, dacă „şefa” cere 😀 .

micii exploratori orheiul vechi 2017

Ideea organizării excursiilor pentru cei mici îmi alerga prin minte de mai mult timp, dar aşa şi nu venea ziua X. La o discuţie cu Natalia Madan, mama-blogger de la PlanetaMami.com, ne-am propus să ne unim forţele şi să facem ceva frumos, interesant, util şi captivant pentru cei mici, aşa a luat naştere proiectul  nostru comun „#MiciiExploratori  descoperă Moldova”. 

Pentru început, am organizat o excursie – test, ne-am adunat rapid catâva mămici, tătici şi copii, am mers la Orheiul Vechi şi le-am testat preferinţele turistice.

micii exploratori muzeu

Am mers mai întâi într-o scurtă excursie la muzeu, am ajuns la biserică şi am coborât în mănăstirea din peşteră. (Lia-Anastasia nu a fost foarte încântată de excursie, mi-a zis să n-o duc de 2 ori în acelaşi loc, ea a fusese anul trecut în mănăstirea din stâncă şi a zic că vrea ceva nou.)

tinca descopera moldova

PC: Tinca Doni

A urmat vizita la fermă. Acolo să vezi zâmbete şi emoţii pe feţele micilor exploratori 😀 . Hrănitul şi mângâiatul animalelor a fost desemnată activitatea preferată a majorităţii.

micii exploratori orheiul vechi ferma

Am stat un pic şi pe malul râului, la numărat broscuţe, dar după ce toate s-au speriat şi au sărit în apă, nu mai aveau interes să stea la râu.

micii exploratori ferma

A urmat activitatea preferată a părinţilor  – prânzul 😀 (eram atât de obosiţi şi flămânzi că nici poze nu am reşit să prea facem 😀 ).

Natalia a pregătit mai multe jocuri interactive pentru ei, de care au rămas foarte încântaţi. La următoarea escapadă vom acorda mai mult timp jocurilor.

micii exploratori orheiul vechi butuceni

Feedback-ul celor mici a fost unul pozitiv, cel mai mult le-a plăcut la fermă şi să se joace. Excursia a primit note slabe, nu prea au fost încântaţi să meargă mult pe jos, iar cele văzute nu a prezentat mare interes pentru micii exploratori.

2017-04-06 10.23.17

#MiciiExploratori descoperă Moldova – varianta beta 😀

Destinaţie: Orheiul Vechi, pensiunea Butuceni

Program: 11.00 – 15.00  

Participanţi: 10 copii (3 – 9 ani) şi 9 părinţi 

Ocupaţia preferată: mângâiatul şi hrănitul animalelor 

La următoarele evenimente vom ţine cont de toate aspectele şi vom organiza un eveniment, care sperăm să ia note bune de la critici 🙂 .

micii exploratori orheianca

Urmăriţi-ne paginile de facebook, unde vom plasa informaţii despre următoarele activităţi. Lista destinaţiilor e lungă, aşa că din aprilie, până prin noiembrie, vom descoperi Moldova cu micii explortatori.

Haideţi în gaşca noastră 😉 . Descoperirile împreună cu cei mici sunt de două ori mai interesante!

Mulţumim, Tatianei Topală pentru fotografii.

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: Micii Exploratori descoperă Orheiul Vechi - Planeta Mami

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *