Mergeți la expoziția fotografică ”Patrimoniul Dispărut”

By  |  0 Comments

Cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și a Siturilor Istorice, Agentia de Inspectare si Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova ne invită la expoziția fotografică ”Patrimoniul Dispărut”.

Expoziția va avea loc la Muzeul Orașului Chișinău (str. Alexei Mateevici 60A) și va fi vernisată la ora 14:00.

Expoziția este dedicată patrimoniului cultural imobil dispărut pentru totdeauna! 

Puțini dintre noi știu că la răscrucea secolelor XIX și XX Chișinăul se bucura de o dezvoltare nemaiîntâlnită, iar acest lucru se referă și la edificiile care se construiesc aici cu o arhitectură impresionantă.

Apar primele edificii administrative, hoteluri, magazine, cofetării, farmacii – toate în imobile noi de o frumusețe incontestabilă. Apar hotele precum ”Palace” în stil Art – Nouveau sau Bristol cu elemente de baroc.

Din păcate, cele mai multe dintre acestea nu s-au păstrat din motiv că au fost distruse în perioada celui de-al Doilea Război Mondial sau demolate în perioada sovietică pentru replanificarea urbană a orașului.

De aceeași istorie tristă are parte și Centrul Istoric al Bălțiului care a fost demolat aproape în totalitate în perioada sovietică din cauza replanificării urbane de atunci. Zeci de clădiri frumoase care au supraviețuit războiului au fost distruse pentru totdeauna.

Mergeți la Muzeu și faceți o călătorie în timp.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *