Cum a fost la Gala Voluntarilor din Orhei

By  |  0 Comments

Pe 8 decembrie 2016 s-a desfăşurat a IV-a ediţie a Galei Voluntarilor. Evenimentul a avut scopul de a promova rezultatele frumoase a tinerilor voluntari din raionul Orhei în urma activităţilor întreprinse pe parcursul anului 2016. Nu am reuşit să ajung la eveniment, dar am rugat-o pe Ariadna Ignatiuc să povestească cum a fost la această ediţie şi ce înseamnă pentru ea activitatea de voluntariat.

gala-voluntarilor-orhei-4

Implicare, culoare, soare, pasiune și dăruire, cuvintele-cheie care caracterizează perfect activitatea unui voluntar. În incinta primăriei, din orașul Orhei, a fost organizat un eveniment minunat, pentru voluntarii din ținutul nostru orheian.

La Gala Voluntarilor am fost premiați noi, tinerii cărora le pasă de prezentul și viitorul acestei țări, tineri pentru care împlinirea se dobândește prin intermediul altruismului. Visăm să oferim, nu să primim. Cred că atunci te simți cel mai fericit, când întreaga ființă îți dictează să schimbi lumea și să te aventurezi, materializând acest gând.

gala-voluntarilor-orhei

Voluntarii au fost apreciați pentru faptul că se dedică acestei vocații marcate de zbor și creativitate. Au fost evidențiate trei categorii, prima- voluntarii care abia pășesc în acest univers magic, a doua- tinerii ce au reușit deja să atingă culmile inspirației prin voluntariat și cea de-a treia- tinerii conștienți că au realizat multe, dar că trebuie să muncească și să crească în continuare.

gala-voluntarilor-orhei-2

De menționat e faptul că voluntarii desemnați au fost înaintați de coordonatorii organizațiilor de voluntariat din raionul Orhei, care la fel au fost apreciați, dat fiind faptul că ei cultivă dragostea pentru munca inimii. La eveniment au fost prezenți și președintele raionului domnul Tudor Golub, care i-a îndemnat pe tineri să persevereze, specialistul de tineret domnul Cornel Ababii, Şeful Serviciului Tineret şi Sport Orhei, Victor Gherman, reprezentanţii structurilor de tineret care promovează voluntariatul în rândul tinerilor ,,Filantropia Creștină”, AO ,,Adolescentul”, Consiliul Consultativ al Copiilor din Orhei, dar și doamna Mustovici Silvia- șefa Direcției de Învățământ Orhei care i-a felicitat pe tineri, oferindu-le câte o diplomă și câte o carte.

gala-voluntarilor-orhei-3

Totodată, oaspeți la fel de importanți au fost Președintele Rețelei Naționale a Consiliilor Locale a Tinerilor din Moldova, Octavian Ciobanu și Președintele Consiliului Municipal de Tineret din Chișinău, Petru Grecu care s-au arătat impresionați de implicarea voluntarilor orheieni.

gala-voluntarilor-orhei-1

 Gala Voluntarilor a fost organizată de Centrul de Tineret Orhei, în parteneriat cu Consiliul Raional Orhei. Volunarii au primit diplome și daruri, dar cel mai important e că au petrecut timpul  împărtășind aceeași stare de spirit, voluntariatul.

gala-voluntarilor-orhei-5

Nu pot să nu le mulțumesc coordonatorilor acestei minunate planete care se numeşte Centrul de Tineret Orhei, pentru faptul că gravitează în cosmosul unde în locul nebulozităților sunt raze de lumină, unde fiecare stea nu e predestinată căderii, printr-o lege inexplicabilă  se ridică mai sus, zburând  spre noi înălțimi.

gala-voluntarilor-orhei-6


Tineri din Orhei au fost premiaţi la trei categorii:

  • pentru realizări viitoare în derularea activităţilor de voluntariat
  • pentru implicare activă în derularea activităţilor de voluntariat
  • voluntarii Anului 2016
Ei sunt cei mai activi voluntari ai raionului Orhei: Mihaela Şerpi, Ariadna Ignatiuc, Victoria Bradescu, Claudia Gherțescu, Rodica Caimac, Felicia Mişin, Vladlen Grecu, Cociorva Elena, Vovniciuc Daniela.

Aceştia au primit premii băneşti şi toţi coordonatorii de voluntari au fost apreciaţi pentru dedicaţie şi implicare în susţinerea sectorului de voluntariat.

 JOS PĂLĂRIA ÎN FAŢA VOLUNTARILOR DIN ORHEI!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *