Cum a fost la Campionatul de Off Road de la Şoldăneşti

By  |  0 Comments

invitam zilele trecute la un eveniment cu totul special, dar habar nu aveam că va fi atât de spectaculos!

Pe 13-14 mai, la Şoldăneşti, s-a desfăşurat a 3-a etapă a Campionatului Naţional de Off Road din Moldova, eveniment organizat de Federaţia de Automobilism din Moldova, împreună cu Clubul Sportiv de Off Road „Terra Valahia”, cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului, a Consiliului Raional Şoldăneşti şi a Primăriei oraşului Şoldăneşti.

campional offroad soldanesti

Planificasem să ajung doar duminică la eveniment, dar după zborul cu balonul de sâmbătă dimineaţa, aveam prea multă energie ca să stăm acasă, aşa că, împreună cu Victor Garştea, ne-am pornit spre Şoldăneşti.

soldanesti off road orheianca Victor Garstea

Băieţii tocmai se întorceau de la prima probă a campionatului, care a fost Off Road GPS Orientare, la această probă au participat 24 de maşini (o echipă este formată din pilot şi copilot).

soldanesti off road

Am admirat şi fotografiat maşinile înscrise la cursă, care stăteau cuminţi în parcare şi aşteptau proba de duminică.

IMG_4542

Până la apusul soarelui am reuşit să facem o tură prin împreujurimi, iar ce-am văzut acolo, m-a surprins şi m-a determinat să revin pentru a descoperi potenţialul turistic al Şoldăneştiului. Mulţumim, Petru Ţîmbala pentru excursie.

IMG_4632

Există locuri pitoreşti în Moldova, unde poţi ajunge doar cu maşinile de teren (sau pe jos, evident), de aceea ne-am propus să dezvoltăm turismul de aventură pe off road şi să le oferim turiştilor experienţe de neuitat. (Pentru detalii despre excusii şi expediţii, scrieţi în privat.)

IMG_4626

A doua zi a Campionatului de la Şoldăneşti a fost marcată de ploaia, care nu s-a lăsat dusă până la finalul cursei. Apa şi noroiul a mărit gradul de dificultate a traseului, care a făcut multe „vicitme” în rândul maşinilor de cursă.

soldanesti off road masina

Spre deliciul spectatorilor (care nu s-au speriat de ploaie şi au venit într-un număr mare la eveniment), fiecare maşină făcea senzaţie, traversând gropile, urcând dealurile şi trecând prin râu. Nu toate maşinile au ajuns la final, dar fiecare participare a fost memorabilă!

soldanesti off road 2

„Vinovat” de complexitatea traseului se face Radu Fotescu, un tânăr pasionat de off road, originar din Şoldăneşti.

soldanesti masina lui batman

Senzaţia campionatului a fost „Maşina lui Batman”, cea mai aşteptată apariţie, cireaşa de pe tort a cursei, care prin coincidenţă sau nu, a ieşit ultima la start. Din spusele pilotului, Valeriu Vieru, fondatorul Clubului „Terra Valahia”, am aflat că această maşină a fost reconstruită şi modificată în Moldova, pregătită special pentru a participa la această etapă a Campionatului de Off Road. Din motivul că nu a fost testată anterior, le-a dat mari bătăi de cap pilotilor, care au fost nevoiţi să abandoneze cursa. Povestea „maşinii lui Batman” o veţi afla în curând pe blog.

IMG_4582

Pentru Sergiu Prida şi Petru Țîmbala, cursa de duminică a fost una cu totul specială. Copilotul Petru a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere, participând la competiţie. După o problemă tehnică pe traseu, totuşi au ajuns cu bine la final, în aplauzele spectatorilor, iar la final au luat şi premii.

FB_IMG_1495021787915

Svetlana Rotundu, preşedintele raionului Şoldăneşti a declarat că este încântată de faptul că pentru desfăşurarea acestui eveniment inedit a fost ales anume Şoldăneştiul. Organizarea evenimentelor naţionale reprezită o oportunitate de a creşte vizibilitatea potenţialului turistic şi de promova destinaţiile turistice ale raionului Şoldăneşti. Inspirată de acest eveniment, doamna preşedintă şi-a arătat interesul să organizeze pe viitor, în acest loc, un festival.

FB_IMG_1495021685722

Următoarea etapă a campionatului se va desfăşura la Ştefan Vodă, pe 1-2 iulie.

calendar campionat off road 2017

Cei mai buni au primit cupe şi medalii.

soldanesti off road cupe

Organizatorii au avut o misiunea grea, să facă faţă condiţiilor meteo, dar în pofida tuturor obstacolelor, evenimentul le-a reuşit, iar pentru asta merită aprecieri din partea noastră. Prezenţa unui număr mare de spectatori, este dovada vie că a fost un eveniment frumos, cu multă adrenalină, viteză, caii putere, suspans, spectacol, muzică şi multă energie! Bravo, „Terra Valahia”!

FB_IMG_1495021815034

După acest eveniment, abia aştept să revin la Şoldăneşti, să descopăr locurile frumoase ale raionului.

Mai multe fotografii de la Campionatul Naţional de Off Road, de la Şoldăneşti, găsiţi la fotograful Victor Sîrbu.

Am testat o nouă metodă antistres 😀 , alergatul prin noroi :D! Recomand!

received_1398565070182103

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *