Despre sex și microfoane
Am renunţat la tv de ceva timp, dar cazul profesoarei de la Ungheni, nu poate fi trecut cu vederea. Azi a fost ea subiect de stire, mâine poate fi altcineva în locul ei. Trebuie să ne solidarizăm şi s-o susţinem pe această femeie, să-i arătăm că nu e singură pe lume, iar cei care i-au distrus viaţa trebuie pedepsiţi.
Ce este sexul?
Sexul e plăcerea şi energia supremă, e acea magie sublimă, care o pot trăi doi oameni. Acum depinde de fiecare cum folosim această energie. Pentru unii e cea mai uşoară metodă de exprimare a emoţiilor, de relaxare şi calmare, pentru alții e ca un sport, pentru mulți e subiect tabu, e păcat, e doar o metodă de a face copii, iar pentru mass media e subiect de știre şi sursă de trafic. Cert este că toţi facem sex, dar nu vorbim despre asta, că, vezi doamne, e ruşine. Chiar n-ar trebui să o facem! Despre sex ar trebui să vorbim, până a începe viaţa sexuală, iar după asta să-l ţinem pentru noi. Să trăim momentul, fără să ne lăudăm, să filmăm, să şantajăm şi să ne răzbunăm.
„B СССР секса не было”
Acest cuvânt era spus în șoaptă, copiii erau învățați că asta e prostie, iar cei care fac sex, sunt păcătoși. Dacă am învăța mai multe despre viața sexuală, încă din școală, dacă părinții vor vorbi deschis cu copiii, despre sex, despre metode de contracepție, efectele unei partide de sex neprotejat, nu am avea atâtea mame minore, avorturi și boli venerice.
Educația sexuală ar trebui să devină o prioritate pentru toată lumea. Noi, părinţii de azi, suntem responsabili pentru societatea de mâine. Să ne învăţăm copii să se respecte şi să cunoască legile vieţii sexuale. Să nu ajungă fetele la prima menstruaţie fără să ştie ce se întâmplă cu ele, fără să ştie că pot rămâne însărcinate. Să vorbim deschis cu copii noştri şi să-i învăţăm, să-i educăm, să-i pregătim, să nu-i lăsăm să înveţe din stradă. Cu cât interzici mai mult, cu atât devine mai intrigant.
Am rămas şocată, când am aflat în ce mituri mai cred fetele și preferă să asculte toate „deșteptele” și „expertele” în sex, decât să vorbească cu cineva matur. (Sunt atâtea care cred că dacă faci pipi după sex, dacă o faci prima dată și dacă te speli cu coca cola, nu rămâi însărcinată.) Nu cumpără prezervative, că le e ruşine. Eu am purtat un prezervativ în geantă, din adolescență (iar asta nu m-a grăbit să-mi încep viaţa sexuală, ba din contra), mi l-a dat mama și mi-a exclipat cum s-au lucrurile, mi-a adus multe broșuri despre sex și am apreciat foarte mult acest gest.
Familia, şcoala şi societatea trebuie să educe generația care vine, să-i învăţăm ce să facă cu această energie sexuală, să-i învăţăm ce înseamnă dragoste, respect şi viaţă privată. Să creştem o generaţie responsabilă, care va face dragoste în familie, nu „trafic” pentru presă.
Pe mine nu mă interesează ce faci tu în dormitor şi nici pe tine nu ar trebui să te intereseze ce se întâmplă în patul meu. Libertatea ta se sfârşete acolo, unde începe libertatea mea!
Am dat unfollow la televiziunea (nu vreau să dau nume, să nu le fac PR în plus), care o respectam cândva. Presa trebuie să informeze şi să educe societatea, dar să nu uite de bunul simţ şi etica jurnalistică. Iar unii reporteri să-şi ţină microfoanele la gură, să nu le bage în dormitoarele oamenilor!
A fost creată o pagină de susţinere a profesoarei de la Ungheni. Intraţi aici şi lăsaţi un cuvânt bun, o încurajare, un sfat, haideţi s-o ajutăm să treacă peste această problemă şi să-i arătăm că nu e singură pe lume!