Tatiana Croitor – scriitoarea din Orhei

By  |  0 Comments

În acest an, încep poveştile oamenilor care inspiră, cu Tatiana Croitor, orheianca care şi-a făcut un cadou mai special de ziua ei 🙂 .

Unii îşi doresc petreceri mari, multe cadouri, veselie, muzică şi distracţie de ziua lor, iar Tatiana a hotărât să-şi facă o altfel de sărbătoare. La cei 30 de ani împliniţi, a invitat oamenii dragi sufletului ei la o lansare de carte. O carte pe care şi-a dorit s-o scrie neapărat până la această frumoasă vârstă.

„Fă-ţi timp şi cugetă” este o carte despre realităţile noastre, scrisă pentru fiecare dintre noi, în special pentru cei care caută răspunsuri simple la întrebări complicate.

tatiana-croitor-scriitoare

Tatiana Croitor este o fire pozitivă şi sensibilă, care vrea să fie aproape de oameni şi vrea să-i facă pe alţii fericiţi. E mamă a doi copii (Gabriela de 5 ani şi Laurenţiu de 1 an şi 4 luni), o soţie iubită şi apreciată de soţ. De profesie este filolog, a studiat Filologia la Universitatea „Ion Creangă” din Chişinău, a urmat mai apoi masteratul la Universitatea din Tiraspol, la specialitatea Management şi Comunicare Instituţională, iar acum face doctoratul la Universitatea „Ion Creangă”, în domeniul Managementului Dezvoltării Comunicării Interpersonale.

Spune că punctul ei slab este că prea mult crede în oameni şi chiar dacă a fost dezamăgită de mai multe ori, nu poate fi altfel, pentru că ea iubeşte oamenii.

După facultate a fost profesoară de limbă română la gimnaziul „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” din Orhei. După masterat, a activat în calitate de psiholog în Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică, din cadrul Direcţiei Învăţământ Orhei.

Tatiana Croitor vrea să facă ceva util pentru oameni, vrea să lase ceva în urma ei, iar dorinţa de a scrie o carte e de acum 5 ani, doar că s-a materializat abia acum.

tatiana-croitor-1

După o discuţie emoţionantă la telefon, cu persoană, pe care o consiliase anterior şi care revenise cu un apel pentru a-i mulţumi că a „salvat-o” în momentele grele, Tatiana nu a mai putut dormi în acea noapte de ianuarie. Pe la ora 3 noaptea, când toată familia ei dormea, în ea s-a trezit dorinţa de a scrie. A început a înşira pe hârtie primele gânduri, care au fost adunate timp de un an, astfel a apărut prima ei carte, începută în ianuarie 2016 şi lansată în ianuarie 2017, în apropiere de ziua ei.

tatiana-croitor-2

La lansarea cărţii au fost prezenţi oameni dragi sufletului ei, au venit şi o parte din profesorii ei de la şcoala din satul Susleni (satul ei de baştină), reprezentanţi ai administraţiei raionale, deputatul Roman Boţan cu soţia sa Natalia, mulţi prieteni şi alte persoane care apreciază lectura. Evenimentul a fost moderat de către scriitoarea Cristina Costov.

tatiana-croitor

Un rol important la debutul literar al Tatianei Croitor, l-a avut doamna Marcela Mardare, directorul editurii Pontos, care a făcut tot posibilul şi imposibilul ca prima carte a scriitoarei noastre din Orhei să iasă de sub tipar până la ziua ei de naştere.

tatiana-croitor-lansare

Banii adunaţi la lansare, de la vânzarea cărţilor, vor ajunge la preotul Sergiu Marițoi, parohul bisericii din satul Climăuți, raionul Dondușeni, pentru reconstrucţia lăcaşului sfânt, care a ars.

Tatiana Croitor este acum în plin proces de scriere şi vrea să ne surprindă în curând cu cea de-a doua carte, de această dată cu un roman, inspirat din realităţile noastre.

fa-ti-timp-si-cugeta

Din ianuarie 2017, mai avem o scriitoare în Orhei, care vrea să ne aducă hrană spirituală, să ne amintească despre visele noastre uitate, să ne îndemne să nu ne pierdem speranţa şi să ne facem cât mai mult timp pentru noi şi gândurile noastre.

Când am întrebat-o despre planurile de viitor, mi-a spus că vrea să rămână în Orhei şi să contribuie la starea de bine a orheienilor, să-i ajute să fie mai fericiţi. Visează să-şi deschidă un cabinet de consiliere psihologică în Orhei, iar la câtă ambiţie şi motivaţie am văzut în ochii ei, sunt sigură că-i va reuşi.

tatiana-croitor-fa-ti-timp-si-cugeta

De astăzi, suntem mai bogaţi spiritual, avem o tânără scriitoare, orheiancă, care inspiră şi ne îndeamnă să ne facem timp pentru a cugeta!

Cartea poate fi cumpărată direct de la Tatiana Croitor, o găsiţi pe facebook sau la numărul de telefon +37369732198.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *