Să-i transmitem mesaje de susținere „Elenei” #EuspunNuviolului

By  |  12 Comments

Nu puteam trece cu vederea acest caz cutremurător, care s-a întâmplat aici, în Orhei, lângă casele noastre. Nu avem dreptul moral să ne ascundem după deget, să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic grav și să ne bucurăm cu nu ni s-a întâmplat nouă așa nenorocire.

O fată de 17 ani de Orhei a fost violată de 3 băieți, iar justiția din Moldova pe doi dintre „eroi” i-a iertat, iar pe al treilea l-a comandat la 2 ani de închisoare.

Toate detaliile despre violul din Orhei, citiți la Vitalie Cojocari pe blog  aici și aici.

Suntem mici în fața justiției corupte din țara asta, dar unindu-ne am putea avea un cuvânt de spus. Vă îndemn să semnați petiția  prin care cerem pedepsirea violatorilor conform legii.

Sperăm că oamenii din sistem se vor autosesiza și vor redeschide procesul, iar cei trei „eroi” vor primi pedeapsa meritată.

 

Noi, societatea civilă, oamenii simpli acum putem să fim mai eficienți ca niciodată. Vă îndemn în primul rând s-o susținem pe „Elena” (este un nume fictiv al victimei, pentru a o proteja). În locul ei putea fi o prietenă, o vecină, o colegă, o rudă și chiar copilul tău :(. Această tânără are nevoie de susținerea noastră, vă îndemn să lăsați mesaje de susținere în comentariile acestui articol, iar voi face tot posibilul ca mesajele să ajungă la sufletul ei.

Rănile fizice se vindecă ușor, iar durerea din suflet o porți cu tine încă mult timp.

Să-i demonstrăm „Elenei” că nu e singură pe lume și că noi, societatea îi suntem alături. Cuvintele pot face minuni. Haideți să fim solidari și să-i transmitem gândurile noastre pozitive.

Dragă Elena, să știi că durerea ta ne-a atins pe toți, nu putem trece cu vederea povestea ta. Vrem să  știi că oamenii simpli din Orhei, din țară și de peste hotare te susțin și vor ca să ți se facă dreptate, iar tu să depășești această etapă neagră a vieții tale. Să știi că după fiecare furtună, răsare soarele și sunt sigură că va răsări și pe strada ta! Capul sus! 

 

#EuSpunNuviolului #NuinseamnaNu

Comentarii

12 Comments

 1. Irina

  11/02/2016 at 16:03

  Nu uita ca esti o fiinta deosebita, ca esti unica. Si nu uita ca cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce, chiar atunci cand se parea ca nu mai este nici o speranta.Noi suntem alaturi si te sustinem!!! Sa fii puternica si sa traiesti in ciuda tuturora o viata frumoasa si fericita!!!

 2. Cristina Bostan

  11/02/2016 at 16:34

  Draga Elena, din celalalt capat al Europei eu iti transmit cele mai sincere incurajari, fii tare! Tu esti o luptatoare, un exemplu de urmat! Cred ca nu pot sa-mi dau seama prin cata suferinta ai trecut tu, dar sa stii ca eu personal sunt cu tine, desi nu te cunosc. Un gand puternic de incurajare iti transmit.

  Cristina

 3. Natalia

  11/02/2016 at 17:09

  Nimeni din noi nu ne putem imagina ce ai simtit,dar cind am citi articolul ma luat groaza si lacrimile,eu sper si cred ca tu te vei face bine,cu ajutorul oamenilor buni la suflet si de buna credinta,i.ti doresc sa te insanatosesti sa fii fericita si dumnezeu sa te aiba in paza sa.

 4. Mica

  11/02/2016 at 17:19

  Doamne, Elena principalul este acum puterea sufletului tău, nu pierde speranţa! Este o istorie îngrozitoare dar ceea ce bucură că eşti sănătoasă SLAVA DOMNULUI! pur şi simplu nu pot să scriu cuvîndul care ar descrie pe acei neoameni care au scuipat în efortul părinţilor lor de a educa nişte personalităţi, asta va fi pe sovistea lor toată viaţa şi cerul nu va lăsa lucrurile să treacă de la sine, lacrimile tale vărsate o să le dea de ştire că totul în viaţa asta se întoarce! Istoria ta m-a cutremurat este într-adevăr o nedreptate mor de ciudă NIMENI ÎN VIAŢA ASTA NU E ÎN DREPT SĂ COMITĂ ASTFEL DE ILEGALITĂŢI ŞI CÎND MĂ GÎNDESC CĂ AU FACUTO NIŞTE MUCOŞI ÎMI VINE SĂ URLU LA LUNĂ! îţi transmit un mesaj de încurajare pentru că eşti cu adevărat puternică ai rezistat şi o să rezişti în continuare pentru că deja nu ai încotro eşti deja prea puternică prin cîte ai trecut nu vei da înapoi. Sunt sigură că lupţi cu gindurile, cu oamenii, cu lumea rea dar vei reuşi pentru că totul are un sfîrşit şi cu cu siguranţă vei avea parte de un final fericit! din suflet iti urez succese! putere celor ce te susţin! să fie cei dragi alături de tine! cei care s-au întors cu spatele la tine spune-le că au fost prieteni de 2 bani şi urează-le succese! cei care te susţin în aceste clipe grele nu îi uita nici o dată! timpul le va regla pe toate!

 5. Oxana

  11/02/2016 at 20:59

  Mi-as dori sa știe ca nu este singura pe lume și în special ca NU poarta nicio vina! Sa aibă încredere în Dumnezeu și sa nu uite ca mai devreme sau mai târziu cei care i-au făcut rău , vor plăti. Dacă nu îi pedepsește legea,îi va pedepsi viața.
  Nu știu dacă are puterea sa îi ierte (știu ca este imposibil). Sa știe ca viața merge înainte și ca nu toți oamenii și nu toți bărbații sunt rai. Ca îi doresc sa găsească un om bun și ca are o mama minunata.
  Sa fie curajoasa, cu siguranță, viața are ceva frumos rezervat doar pentru ea.

 6. Elena

  11/02/2016 at 21:27

  „Elena” din pacate ceea ce ti s-a intimplat nu suntem in stare sa schimbam, chiar daca sunt sigura suntem foarte multi, care am vrea sa putem face acest lucru, DAR mii de oameni te sustin si incearca sa faca ceva pentru a schimba cel putin pedeapsa pentru cei ce ti-au facut ceea ce ti-au facut – uite aici (http://www.petitieonline.com/signatures/pedepsirea_violatorilor_din_orhei/ ) este o petitie, in care cerem ca agresorii tai sa fie pedepsiti, timp de 24 de ore au semnat peste 5800 de oameni, si numarul lor este in crestere rapida. Speram sa putem face o schimbare, daca pentru tine nu o putem face, atunci cel putin pentru potentialele victime ale agresorilor tai, sau altii care coc si in momentul de fata legislatia ii apara cu vehementa…

 7. Nata

  11/02/2016 at 22:25

  Draga Elena, sa stii ca nu porti nici o vina, ceea ce ti s-a intamplat se datoreaza unei societati in care exista rautate, coruptie, si nedreptate, dar tu sa nu te invinuiesti ca te-ai dus acolo pur si simplu ca si noi toti la 17 ani nu ne gandim ca exista asa animale printre noi. Si eu in adolescenta mergeam la petreceri si cunosteam baieti dar niciodata nimeni un deget n-a pus pe mine, sau cum spune sotul, si ei ca baietii serveau in tinerete si erau si fete cu ei dar nici prin cap nu le-a trecut sa profite de ele, de asta nu porti nici o vina, esti victima unor animale si chiar daca iti este greu ridica capul sus si continue sa te bucuri de viata pt ca ea e frumoasa si nu merita sa te distrugi mai mult din cauza neoamenilor. Putere mai departe

 8. Mirela

  12/02/2016 at 11:01

  Elena, societatea noastra e una bolnava mintal. Chiar daca noi, altii, nu am trecut prin lucruri atit de oribile ca tine, dar tot am avut de-a face cu rautatea si cruzimea societatii noastre. Eu de exemplu am patit-o cu medicii, tot nu ma auzeau, tot nu reactionau la plansurile mele, spuneau ca „rabda durerea, nu te stramba” iar eu lesinam. Pana acum plang cind imi aduc aminte, desi am discutat deja si cu psihologi. Unica ce ma salveaza sunt oamenii dragi, care niciodata nu ma lasa la greu. Cred ca in cazul tau tot ar fi asta solutia. Stai cit mai mult cu oamenii dragi, crede-ma ca avind o inima atit de mare si rabdatoare ca a ta, tu vei gasi iubirea. Eu tare sper asta. Iti dau o imbratisare calda calda :**

  • Mirela

   12/02/2016 at 11:04

   Si apropo, chiar daca nu sunt cea mai credincioasa, dar eu tot cred ca raul va fi rasplatit pe cinste odata si odata.

 9. Cris

  12/02/2016 at 16:39

  Elena scumpa, nu cred ca as putea spune destul pentru a-ti alina sufletul, dar cel mai important cred ca este sa stii ca mii de oameni te sustin cu toata inima. Suntem alaturi de tine si suntem mandri ca te vedem curajoasa cautand dreptatea si cautand ca jigodiile acelea ce nu merita nimic bun in viata sa fie pedepsite. Iti doresc putere si stiu ca timpul va lecui si sufletul tau va inflori.

 10. Ana

  13/02/2016 at 14:18

  Draga Elena, indiferent ce ar spune oamenii marginiti, nu a fost vina ta. Imi plinge sufletul pentru tine, si am plins si asa, cu lacrimi, pentru injustitia care ti s-a facut si pentru oroarea care ai supravietuit-o. Dar ai supravietuit! Ai fost nevoita sa pleci din oras, sa te muti in alta parte, dar e mai bine asa. Sper ca fiind departe de oras te simti putin mai libera, mai putin opresata. Imi pare rau si ma infurii ca oamenii din comunitate care trebuiau sa te sustina, te-au lasat de izbeliste. Nu suntem toti asa, mai sunt si persoane cu compasiune si inteligenta de partea lor. Te asigur ca cei care te-au injosit, umilit pe tine si mama ta sunt badarani, nu merita a doua privire din partea ta.
  Nu esti singura, desi eu sunt in alta tara, eu te sustin. Am deplina incredere ca tu vei fi mai puternica, ca sustinerea noastra iti ofera o consolare, cit de mica nu ar fi ea.

 11. Pingback: Revista de duminică nr. 88 | PLATZFORMA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *