”Locuri magice” – de plimbat sufletul

By  |  0 Comments

Nu știu alții cum sunt (mi-ar plăcea să aflu 😉 ), dar eu mă conectez foarte ușor cu anumite locuri, dacă mă simt cumva mai special acolo. 
Vorbim despre locurile din lume, (înafară de casa părintească și casa bunicilor, evident) unde se întâmplă o „conexiune naturală”. 

Primul loc special, din afara casei, cu care m-am conectat energetic a fost Orheiul Vechi. De acum mulți ani, a devenit „loc de plimbat sufletul”. De când cu activarea blogului am ajuns la Orheiul Vechi de zeci de ori și de fiecare dată am simțit emoții diferite. Acolo au locuit geto-dacii, acolo a fost hotarul imperiului tataro-mongol, acolo s-au dus bătălii, au murit oameni, s-au ascuns călugări, s-au trăit povești și s-a scrie istorie. 

Orheiul Vechi, Moldova

Mai am un loc drag inimii mele, în Moldova și se află la doar 10 minute de casa părinților mei. Terasa de la Chateau Vartely mi-a oferit cele mai frumoase apusuri și a ascultat cele mai multe povești de dor, povestite la un pahar de Rosé sau Fetească Regală. Revin acolo de fiecare dată, cu mare drag. 

Chateau Vartely, Orhei, Moldova

În România au ajuns pentru prima dată când aveam doar 6 ani și de atunci ținutul Neamț îmi este drag sufletului meu. Muntele Ceahlău are un loc aparte în memoria mea și își merită pe deplin locul în „lista magică”. Aș reveni oricând acolo și aș da liniștea mai tare

Muntele Ceahlău, Județul Neamț, România

Marea – iubirea mea albastră ! Cazinoul din Constanța îmi știe multe secrete, mi-am plimbat durerile pe faleză și mi-am luat multe doze de inspirație de acolo. Din 2013, de când ne-am întâlnit pentru prima dată, îl vizitez de câteva ori pe an și savurez din plin fiecare întâlnire. Mă duc pe malul mării să tac 🥰. * Vești bune, Cazinoul din Constanța a intrat în renovare, în sfârșit! 

Cazino, Constanța, România

În București am 3 locuri speciale: 
Hotelul Intercontinental, etajul 21. „Din cauza lui”, acum 5 ani, m-am îndrăgostit de București. După ce am stat cazată o săptămână la acest hotel și mă trezeam în fiecare dimineață cu o priveliște de poveste, am ajuns peste câțiva ani să transform visul în realitate. De câte ori am ocazia, urc la etajul 21, mă uit de sus peste problemele cotidiene, mă deconectez de ele, îmi iau doza de motivație și merg mai departe. 

Hotel Intercontinental, București, România

Parcul „Alexandru Ioan Cuza” a devenit locul meu de conectare cu natura. Cel mai mult îmi place dimineața să mă plimb pe aleile sale. E curat, îngrijit și în siguranță. 

Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, București, România

Al treilea loc cu totul special a devenit biserica de lângă casă. Deși nu mă consider o persoană foarte bisericoasă, am o conexiune specială cu Dumnezeu, care nu mă obligă să respect cu strictețe canoanele bisericești. Am trecut 11 luni pe lângă acea biserică și abia după ce m-am întors din Israel am simțit dorința de a intra în ea. Acum trec pe acolo ori de câte ori am drum pe lângă biserică, aprind o lumânare, îmi spun rugăciunea și merg mai departe. Fac asta pentru că așa cere sufletul. Credința mea despre ceea ce simt, despre lumina din sufletul meu, unde și-a făcut loc energia divină.

Că tot am menționat de Israel, locul cu cea mai puternică încărcătură energetică este Mormântul Sfânt. Am scris un articol întreg despre sentimentele și stările trăite acolo și recomand tuturor să meargă măcar o dată în viață la Mormântul Sfânt, chiar și celor care se consideră departe de credință. 

Mormântul Sfânt, Israel

Mai am un „loc magic”, dar care rămâne secret. E o insulă mică care m-a fascinat din prima clipă cum am ajuns la țărm. E locul unde mi s-a dat viața peste cap, timpul s-a oprit și . Mi-ar plăcea la bătrânețe să ajung să locuiesc pe așa o insulă, departe de zgomotul social și foarte aproape de natură. 
Sunt o devoratoare de apusuri și răsărituri, dacă ar fi după mine, mi-aș face două case, una pe malul mării, să pot savura răsăritul, iar alta la munte, pentru apus. 

Sper ca de-a lungul vieții să completez această listă, cu locuri magice din întreaga lume.

Tu pe unde îți plimbi sufletul? Scrie în comentarii la postarea de pe facebook, unde anume te simți special și abia aștepți să revii în acel loc. 

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *