La Mănăstirea Curchi cu bicicleta

By  |  0 Comments

Mi-am propus ca în acest an să nu prea țin bicicleta în garaj, dar s-o „chinui” prin împrejurimile Orheiului. Așa cum mi s-au schimbat planurile pentru această sâmbătă, am hotărât să nu stau în casă, ci să fac o plimbare până la Mănăstirea Curchi cu bicicleta.

Mi-am luat echipamentul (chiar dacă arăt caraghios, mereu port casca 😀 ) și dusă am fost.

Din centrul Orheiului până la Mănăstirea Curchi sunt 20 km + 3 de la mine de acasă, tur-retur = 46 km parcurși pe bicicletă.

Tur – am ajuns fix în 2 ore, cu 2 pauze la copacii de salcâm (mmmmmm…. ce aromă…de-aș putea să v-o transmit online) și la un izvor.

Retur – am ajuns în 1 oră și 30 min (cu o mică pauză fotografică la apus).

Traseul e unul ușor, fără dealuri și văi (cel mai greu îmi este dealul spre casă de pe strada Tricolorului).

M-au întrebat mai mulți de ce m-am pornit singură, că ar fi periculos. Am invitat câțiva prieteni, dar erau ocupați, așa că m-am aventurat singură și nu regret. Periculos este atunci când nu respecți regulile de circulație și nu ești atent(ă) la drum.

La Mănăstire m-am întâlnit cu părintele Iov, care mi-a povestit atâtea lucruri interesante despre Mănăstirea Curchi (despre care voi povesti în alt articol) și mi-a arătat niște locuri ascunse, unde nu ajung toți vizitatorii. În timpul discuțiilor cu părintele (care merge și el pe bicicletă), mi-au venit mai multe ideii, pe care sper să le punem în practică împreună. Prima dintre ele este o plimbare fotografică #VisitOrhei la Mănăstirea Curchi cu bicicleta (detalii veți afla în curând).

Anul trecut, pe vremea asta, muream de frică într-o intersecție din Chișinău și nicicum nu-mi făceam curaj să pedalez mai departe, iar acum simt că pot mai mult. Vreau distanțe mai lungi și trasee mai complicate. Cine e îndrăgostit de bicicletă știe despre vorbesc, iar cine încă nu și-a luat una, vă îndemn să o faceți. Bicicleta te face să zbori pe aripile vântului, îți oferă libertate și îți crește încrederea în tine (nu mai zic de efectele asupra mușchilor 😀 ).

Foto: Parintele Iov

Pentru mine, mersul pe bicicletă nu o doar un sport, e o metodă de relaxare și meditație, e o nouă pasiune pentru care merită de găsit timp.

Pentru tine ce înseamnă mersul pe bicicletă?

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *