Hai la Marșul pentru viață

By  |  0 Comments

Am aflat recent de o acțiune demnă de susținut. În acest an Republica Moldova se va alătura României pentru o cauză nobilă. Sâmbătă, 21 martie se va desfășura Marșul pentru viață. Orheiul nostru va participa pentru prima oară la acest eveniment.

În perioada 18–25 martie, în România și Republica Moldova va avea loc Săptămâna pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar”, al cărei eveniment central este Marșul pentru viață 2015, organizat, în Orhei, de Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” de pe lângă Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”. Mai multe detalii găsiți aici.

marsul pentru viata orhei

Fiecare merită o șansă la viață, această acțiune are scopul de sensibiliza oamenii și a-i face să conștientizeze existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul concepției.

În România, Marșul pentru viață se află la ediția a V-a, iar în Republica Moldova la prima ediție. Până în prezent sunt anunțați organizatori în peste 60 de orașe din România și, în premieră, în Republica Moldova, la Chișinău și Orhei. 

În România, a cărei populație actuală este de cca. 21.800.000 locuitori, din 1958 până în prezent au fost înregistrate doar în spitalele de stat peste 22.000.000 de avorturi. Se fac circa 400 de avorturi la cerere pe zi doar în spitalele de stat, rata avorturilor fiind de 480 de avorturi la 1.000 de nașteri, cea mai mare din Uniunea Europeană și dublă față de cea din SUA. În realitate, rata avorturilor este mult mai mare, deoarece avorturile din clinicile private nu se raportează la stat, iar avorturile făcute de femeile românce din străinătate nu sunt nici ele incluse.

Pentru că fiecare copil merită o zi de naștere, pentru că fiecare femeie însărcinată merită să fie sprijinită, pentru că, începând cu 1958, 22.000.000 de copiii din România și, începând cu 1991, 750.000 de copii din Republica Moldova nu au avut șansa să aibă o zi de naștere, pentru că ne pasă de femeile și copiii României și Republicii Moldova, pentru că fiecare viață este unică și este un dar neprețuit: participăm la Marșul pentru viață 2015 „Fiecare viață este un dar”.

Să ne mobilizăm, să ne luăm copiii, rudele, prietenii și să mergem la ”Marșul pentru viață”. Ne vedem sâmbătă, pe 21 martie, în fața monumetului lui Vasile Lupu, la ora 12.00, de unde vom porni cu toții spre maternitatea din Orhei.

Orheienii sunt oameni activi, care dau dovadă de responsabilitate socială și activisim civic de fiecare dată și la acest marș sunt sigură că vor fi mulți oameni care prețuiesc viața!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *