Girl Power – întâlnire cu Părintele Iov (guest post)

By  |  0 Comments

Citiți un nou guest post cu impresii de la proiectul Girl Power Orhei.

Pe 4 mai am avut trainingul Filocalia cu Părintele Iov de la Mănăstirea Curchi. Pot să vă garantez că nimeni dintre fete nu știa ce este aia filocalia și cum se mănâncă. Norocul nostru e că Părintele Iov ne-a luminat mințile și noi am aflat că filocalia este de fapt o culegere de scrieri diferite ale monarhilor sau călugărilor din secole foarte îndepărtate care au fost adaptate pentru astăzi. 

Vă împărtășesc că nu aveam mari așteptări la acest training, dar de fapt mi-a plăcut foarte mult. Am citit și foarte multe citate de Dan Puric și am meditat asupra lor. Toată vorba asta cu Părintele Iov despre tot ceea ce ține de ortodoxie sau Dumnezeu ne-a făcut pe noi să ne gândim la foarte multe lucruri pe care noi le considerăm normale (inclusiv și superstițiile) și chiar ne-am propus deja să ne gândim de mai multe ori la ceea ce facem căci doar o viață avem,nu?

Părintele Iov cu atâta sinceritate și căldură ne-a vorbit despre toate cele discutate încât nu pot să-i reproșez ceva. Mărinimia din vocea lui m-a făcut chiar să mă gândesc cât de bun poate să fie un om. Dumnealui chiar ne-a dat și șansa să-l întrebăm lucruri care chiar ne frământau asupra religiei, ortodoxie, de exemplu ținuta sau alte lucruri care ne gândeam asupra lor cu nedumerire. Și tot ce vreau să adaug la sfârșit sunt spusele lui Dan Puric care și la training le-am comentat:

”Căci ce este, în fond, prietenia, dacă nu acel minunat privilegiu al sufletului în care adevărul se poate odihni. ”

Text scris de Patricia Bezu.

Vezi cum a fost la întâlnirea cu Angela Stafii. 

Vezi cum a fost la întâlnirea cu Corina Erhan.

Vezi cum a fost la întâlnirea cu Vera Nastasiu.

Vezi cum a fost la întâlnirea cu Alexandru Bordea.

Vezi cum a fost la întâlnirea cu Ștefan Popov.

Vezi cum a fost la întâlnirea cu Aurelia Obreja.

Mai multe detalii despre proiectul Girl Power Orhei găsești pe pagina de facebook.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *