Eu am votat! Dar tu?

By  |  0 Comments

30 noiembrie 2014, ora 12.45, am ajuns la secția de vot numărul 8, din Orhei, am stat la coadă vreo 10 minute, înaintea mea erau vreo 20 de oameni, dintre care tineri, doar eu cu fratele meu.

Nu am avut norocul să fiu înregistrată online, picase sistemul de înregistrare, iar cele două laptopuri (lenovo), erau doar pentru decor. Două fete scriau de mână datele fiecărui votant, pe niște foi. Întrebare: Dacă tot au laptopuri, oare nu pot face o listă în excel și să introducă acolo informația, ca mai apoi să facă un copy/paste în registrul electronic?

În sală erau doar 7 observatori din partea partidelor, cam puțini, uitându-mă la lungimea buletinului de vot, cu 26 de candidați. Am fost înregistrată pe încă o foaie, am pus semnătura în listă, mi-am luat buletinul de identitate și buletinul de vot și am votat. E primul scrutin, când avem urne semitransparente și cabine de vot fără perdea.

Când am ieșit din secție, am fost bucuroasă să văd mai multe familii tinere, care au venit cu copiii să voteze. Cred în orheienii mei și sper că am vecini cu aspirații proeuropene.

orheianca-alegeri2014

 

Eu am votat pentru Ea, pentru fetița mea. Mâine e ziua ei și vreau să primească un cadou frumos din partea țării, vreau să trăiască într-o țară civilizată, cu grădinițe și școli moderne, cu educație de calitate, cu spații de joacă pentru copii, cu centre de dezvoltare, cu școli de muzică, de pictură și de sport, renovate, cu drumuri bune, cu lumină pe străzi, cu o economie durabilă, cu cetățeni resposabili și culți, cu servcii medicale de calitate. Dar cel mai mult îmi doresc să avem parlamentari, miniștri, primari, funcționari publici cu deminate și cu responsabilitate față de noi, cetății simpli, care azi i-am votat.

Conform datelor de la CEC, pînă la ora 12.30 au votat 587 930 alegători sau 20,98 % din numărul de alegători, mai mulți decât la alegerile din 2010. Pe liste suplimentare, pînă la această oră, au votat 25 725 alegători. 

Probleme majore nu am fost înregistrate până acum. Să sperăm că nici nu vor fi. Iar mâine dimineața, nu vom fi dezamăgiți de rezultatele alegerilor.

Generația mea, ieșiți la vot, nu votați doar pe facebook!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *