Elena Cozma – cea mai activă orheiancă

By  |  0 Comments

Deschid seria poveștilor din 2018, despre oamenii care inspiră, cu o istoria unei doamne pentru care port un respect aparte. Doamna Elena Cozma este cea mai activă orheiancă (și vă spun imediat de ce). Ne-am cunoscut la „Librarius” din Orhei, unde dumneaei activează de când s-a deschis librăria. Fără să-mi dau seama, dar am făcut un obicei din a intra pe la doamna Elena, la început pentru cărți, iar mai apoi și după o vorbă bună.

Este una din persoanele care mă inspiră și mă motivează să mă țin de sport. Dumneaei dimineața e la bazin, ziua e la muncă, iar seara o poți vedea alergând pe stadion sau plimbându-se cu bicicleta prin Orhei.

Mult mai târziu am aflat că doamna Elena Cozma este o campionă, a făcut sport de performanță și a reprezentat Orheiul și Moldova la multe competiții, atât naționale, cât și internaționale, de unde s-a întors cu numeroase medalii și diplome. A ales atletismul și anume probele de rezistență (distanța de 800 și 1500 de metri) și a muncit foarte mult ca să ajungă pe podium.

În 2017, a participat la Maratonul Internațional din Chișinău (10 km) unde a luat locul I la categoria sa de vârstă.

Susținută de fiul ei mai mare, Eugen Cozma (despre care vă voi povesti mai multe într-un alt articol) a participat la 2 maratoane de la București (10 km).

Iar în luna mai a făcut 45 de km pe bicicletă, la maratonul de ciclism montan de la Orheiul Vechi. 

Tot cu fiul mai mare, au urcat până la cabana Mălăiești din munții Bucegi și planifică alte escapade de așa gen.

Doamna Elena Cozma este dovada vie că sportul nu are vârstă! Dacă ieși din zona de confort și depui efort, poți să faci sport și la a doua tinerețe :). Ea inspiră și motivează, prin propriul exemplu, iar pentru asta merită toată admirația și respectul nostru! Voi ce scuze mai aveți că nu faceți sport? 😉

Dacă vreți s-o cunoașteți pe doamna Elena, intrați pe la „Librarius” din Orhei.

(Azi, 30 ianuarie, este o zi specială pentru doamna Elena Cozma, așa că vă îndemn să-i urați la mulți ani!)

Să ne cunoaștem oamenii de valoare, să-i respectăm și să-i promovăm!

Foto: arhiva personală

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *