Crisalida – visul împlinit al familiei Cojocari

By  |  0 Comments

Recent am aflat că în Orhei s-a deschis un spaţiu de joacă pentru copii, cu un nume foarte sugestiv – Crisalida. Soţii Mariana şi Nicolae Cojocari sunt cei mai ambiţioşi părinţi din Orhei, spun asta cu toată sinceritatea şi admiraţia pentru ei. Mulţi părinţi s-au gândit la un centru pentru copii, chiar şi noi, în cercul nostru de prieteni, nu o dată am vorbit depsre această idee. Diferanţa e că ei au trecut la fapte şi le-a reuşit.

familia Cojocari

Mariana e pedagog e profesie, îi plac mult copiii, iar când a rămas însărcinată cu primul copil, i-a venit ideea de a crea un spaţiu de joacă. La susţinerea lui Nicolae, lucrurile au început să se mişte, iar la 6 decembrie 2014 centrul pentru copii – Crisalida şi-a deschis larg uşile. Andreea şi Ionuţ sunt sursa lor de inspiraţie şi motivaţie, datorită lor, noi, astăzi avem acest frumos centru.

10966944_1410507725910238_1564024736_n

Ce înseamnă Crisalida?

Pornind de la semnificaţia ştiinţifică „crisalida” e o etapă din metamorfoza fluturilor, e acea nimfă, gogoaşă, pupă, păpuşă, din care iese fluturele. Din fiecare gogoaşă mică, va ieşi un fluturaş, aşa cum fiecare copil va deveni om matur şi îşi va găsi rostul în viaţă.

10954671_10153079066748928_549912221_n

Deviza clubului „Frumosul vine din interior!” accentuiază necesitatea de a avea grijă azi, de fluturaşii de mâine. Noi, părinţii, avem datoria morală să le oferim posibilitatea „gogoaşelor” noastre să se dezvolte, să se distreze şi să descopere lumea prin joc. Doar aşa vom crea o generaţie mai frumoasă, mai deşteaptă, mai sănătoasă, mai ingenioasă şi mai deschisă.

Cum ajungi?

Spaţiul de joacă se află în clădirea fostului magazin Universal, intrarea e din strada Mihai Eminescu.

preturi - Crisalida

Pe lângă spaţiul de joacă, mai au şi o cafenea, unde părinţii pot servi o cafea, un suc, o îngheţată, o apă plată. (Dacă vor să mănânce, pot să facă comandă de pizza la una din pizzeriile din oraş.)

cafenea

De asemenea au un spaţiu pentru evenimete, au sărbătorit deja câteva zile de naşteri a copiilor. Au animaţie, program, muzică, tot ce trebuie pentru a crea o atmoferă de sărbătoare celor mici.

Eu am o mare problemă, n-o pot lua pe Lia-Anastasia de acolo :). Îi place atât de mult, că se lasă foarte greu convinsă să meargă acasă. Ultima dată am negociat cu ea, ne dăm pe topogan împreună şi după asta, tot împreună mergem acasă. Costrucţia e rezistentă, ţine şi maturii. (Acum să fiu sinceră, aş sta şi eu acolo şi m-aş juca :), pe vremea mea nu erau aşa spaţii frumoase, să nu zic că nu erau deloc.)

Regulament

Copiii până la 2 ani au voie să se joace pe teren, doar însoţiţi de maturi. Cei de la 3 ani pot fi supravegheaţi din cafenea sau chiar lăsaţi singuri. Nu se permite intrarea pe teren, încălţaţi, e necesar de avut încălţămine de schimb, sau ciorapi mai groşi.

10957967_10153079066758928_352209945_n

Cine spune că e imposibil să faci afaceri în Orhei, să nu-i credeţi. Familia Cojocari este un exemplu demn de urmat, dacă ai un vis şi crezi în el, cauţi soluţii, dai din coate, ca la final să-ţi îndeplineşti visul. Iar ei au fost mai ambiţioşi decât ceilalţi şi au îndeplinit visul mai multor orheieni.

Noi cu Lia vom merge des la ei în vizită şi abia aşteptăm să vedem ce surpize ne aşteaptă. Mergeţi şi voi, merită!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *